Világbajnoki futamgyőztesek a mezőnyben - Pénteken kezdődik a Rally Hungary

Minden eddiginél komolyabb mezőny érkezik Nyíregyházára, a Rally Hungary keretein belül. Az EB futamon több világbajnoki futamgyőztes is elindul. Ezúttal is lesz belvárosi szakasz, ami minden évben az egyik leglátványosabb része a versenynek.

Pénteken rajtol az idei Rally Hungary. Minden eddiginél izgalmasabb verseny várható, igazi világsztárok részvételével.  Itt lesz Nyíregyházán többek között a világbajnokság WRC2-es kategóriájában győztes Andreas Mikkelsen, a magyar bajnokság összetett pontversenyében most harmadik, a vb WRC2-es kategóriájában korábbi bajnok Mads Östberg, valamint az orosz Nyikolaj Grjazin. De itt lesz a VB futamgyőztes Dani Sordo is. A Rally Hungary iránt óriási az érdeklődés a világ minden részéről. 

- Az autó-motorsport a világ minden részén egyre népszerűbb, Magyarország pedig számos verseny házigazdája. 2019-től 2023-ig támogatja a magyar kormány, hogy itt rendezhessük az EB egyik futamát, és a nemzetközi szövetség is elégedett a szervezéssel, így bizalmat szavazott a magyar versenynek - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. 

A Kossuth téri rajtceremónia után a máriapócsi RabócsiRingen veszi kezdetét a versengés. A futam szombaton hat gyorsasági szakasszal folytatódik. Vasárnap hét gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, 11 óra után a mezőny Nyíregyháza belvárosába érkezik. 

- Egy nagyon komoly turisztikai hozadéka is van a versenynek, megtelnek ilyenkor a szállodák, számos külföldi csatorna tudósít az eseményről, folyamatosan forog Nyíregyháza neve. A megyeszékhelyen népszerűek a technikai sportok, igyekszünk jó házigazdái lenni az eseménynek - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

Az ERC mezőnyébe a külföldi duókon kívül számos magyar kettős is nevezett, így többek között az idény során egyébként is csak az Eb-sorozatban szereplő Herczig Norbert–Ferencz Ramón páros, valamint a magyar bajnoki címvédő Hadik András–Kertész Krisztián, a második helyen álló Csomós Miklós–Nagy Attila, és a 2019-ben győztes Turán Frigyes–Bagaméri László kettős is. 

- Két éve sikerült már győznünk, tudjuk mi a recept, de nagyon kemény ellenfelek lesznek. Végig koncentrálni kell majd, komoly tempót diktálni, de közben vigyázni kell egyes szakaszokon a gumira is - mondta Turán Frigyes versenyző.

 Nemcsak Eb-futam lesz Nyíregyházán, ugyanezen a hétvégén dől el a magyar bajnoki cím sorsa is, amiért még több páros van versenyben. Nyíregyházi pilótáknak is szurkolhatunk majd a versenyen. 

Kapcsolódó galéria

Nyíregyháza Rally 2021 beharangozó