Viharos szél vet véget a jó időnek, országos esőt is hoz a hidegfront
Húsvét után visszatér megint a szeszélyes április.

Egy erős széllel érkező hidegfront vet véget a nyáreleji időjárásnak. Húsvétkor még kitart a napos, melegebb idő, de keddtől megérkezik a csapadékosabb idő. Az esőre nagy szükség van, az előrejelzés szerint a következő hetekben gyakran számíthatunk csapadékra - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Vasárnap már gyakrabban zavarhatják meg gomolyfelhők a napsütést. Több felhő az északkeleti országrészben lehet, ahol délután, késő délután kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat. Az északkeleti szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután 19-24 fokos maximumokra készülhetünk.

Húsvéthétfőn a felhősebb időben kisebb eső, futó zápor főként a Duna vonalában és attól keletre lehet. A keleties szél országszerte élénk, helyenként erős lesz. A csúcshőmérséklet 17-23 fok között alakulhat. Északkeleten lehet kicsit hűvösebb az idő.

Kedden délnyugat felől csapadék érkezik. Napközben több helyen előfordulhat eső, gyenge eső, zápor. Északkeletre csak este érkezik meg a csapadék. A délkeleti szél erős, helyenként viharos lesz. A hőmérséklet 14-20 fok között valószínű.

Szerdán ismét melegebb, naposabb, de szeles lesz az idő. Többfelé záporok alakulhatnak.

 

szeretlekmagyarorszag.hu