Vigyázz rám! – Közlekedésbiztonsági figyelemfelhívó akció

A Vigyázz rám! országos közlekedésbiztonsági kampány keretében figyelemfelhívó akciót tartott a Ferenc körút és a Korányi Frigyes utca csomópontjában a megyei rendőrfőkapitányság közlekedésrendészeti osztálya és a balesetmegelőzési bizottság. A nagy forgalmú kereszteződésben kikapcsolták a közlekedési lámpákat, az arra közlekedő autósokat, kerékpárosokat és gyalogosokat a rendőrök és a polgárőrök karjelzésekkel irányították. Az akció lehetőséget biztosított arra, hogy a forgalomban részt vevők karjelzések alapján is gyakorolhassák a szabályos és biztonságos közlekedést. A statisztikák szerint a halálos közúti balesetek 40 százalékában érintettek a kerékpárosok és a gyalogosok, ezért az egész évet átölelő kampány célja, hogy a rendőrség – együttműködve a közlekedés résztvevőivel – csökkentse a balesetek bekövetkezési kockázatát, és erősítse a partnerségen alapuló biztonságos közlekedést.

 

VIGYÁZZUNK A GYALOGOSOKRA ÉS A KERÉKPÁROSOKRA

 

Dr. Vajtó Levente, a megyei rendőrfőkapitányság közlekedésrendészeti osztályának osztályvezető-helyettese elmondta, balesetmegelőzési szempontból 2015 egyik fő üzenete, hogy vigyázzunk a gyalogosokra és a kerékpárosokra.

További képekért kattintson a fotóra!

A közlekedésben ők a legveszélyeztetettebbek, hiszen őket nem védi karosszéria, légzsák és más passzív biztonsági eszköz. Ezért egy balesetben sokkal súlyosabb sérüléseket szenvednek, mint egy gépjárműben utazó.

 

LÁTHATÓSÁGI ESZKÖZÖKET OSZTOTTAK

 

Az országos kampány nyíregyházi akciója során a rendőrök és a polgárőrök hasznos balesetmegelőzési tanácsok kíséretében a láthatóságot elősegítő eszközöket, láthatósági mellényt és fényvisszaverő szalagot osztottak a karos irányítás mellett is szabályosan közlekedő gyalogosoknak és kerékpárosoknak.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Trifonov Éva)