VIDOR-Sziget a Kultúr-Szigeten

Idén a megszokottnál több helyszínen zajlik Nyíregyházán a VIDOR Fesztivál programsorozata. A Váci Mihály Kulturális Központ előtti Kultúr-Sziget VIDOR-Szigetté válik, idén a Szabadság térre is szerveznek programokat.

– A cél az, hogy a VIDOR Fesztiválra látogató városlakók és ide érkezők minél több programon részt vehessenek – mondta dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere. – A másik célunk pedig, hogy szeretnénk „széthúzni” a várost. Ezzel már próbálkoztunk több rendezvényen, a Szabadság teret már más alkalmakkor is bekapcsoltuk programsorozatokba, és azt tapasztaltuk, hogy, bár kicsit távolabb esik a Kossuth tértől, eljöttek ide az emberek. Szeretnénk, ha a városlakók megszoknák a kulturális központ előtti szép, megújult, nagy teret, ez is egy nem titkolt célunk. Ezért igyekszünk erre a helyszínre is változatos programokat szervezni.

A Szabadság téri VIDOR-Szigetre augusztus 29-e és szeptember 5-e között várják a nagyközönséget. Lesznek gyermek- és zenés programok, finom ételek és italok is.

További képekért kattintson a fotóra!

– Próbáltunk kedveskedni a gyermekes családoknak, elég sok gyermekprogramunk van, de a tiniknek, felnőtteknek, idősebbeknek is kínálunk rendezvényeket – mondta Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója. – A francia sanzonesttől a rock koncerten át a zenés gyermekműsorig sok minden látható itt a Szabadság téren. Emellett lesznek különleges ízek, különleges italok, esténként pedig Retro DJ-kkel várjuk a szórakozni vágyókat.

A Vidor-szigeten a Burattino Bábszínház minden délután 5 órakor bábelőadással várja a gyerekeket, este 6 órakor pedig koncertek szórakoztatják a nagyközönséget. Augusztus 29-én Pajkos Gabriella és Milák Mózes musical-táncos előadással lép színpadra, augusztus 31-én a Vidám Manók Együttes zenés gyermekműsora látható, szeptember 1-jén a Tibi a Hegyről ad koncertet, szeptember 2-án a Milord Együttes francia sanzonokat ad elő, szeptember 3-án és 4-én Like Showra várják a közönséget a tehetségkutató szereplőivel, szeptember 5-én pedig Nagy Richard élőzenekaros koncertjén szórakozhatnak az érdeklődők. A VMKK előtti Vidor-szigeten minden este fél 11 és 1 óra között Retro DJ szolgáltatja a zenét.

F.A.

(Fotó: Kohut Árpád)