VIDOR az egész város

Újdonságok is vannak a VIDOR-on

 

A VIDOR Fesztivál megújult arculattal, három kontinens előadóival, 9 nagyszínpadi és 9 kamaraszínházi darabbal, valamint régi és új fesztiválhelyszínekkel várja a színház és a zene szerelmeseit idén is. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, minden este pezseg a város, nagyon sokan vannak a főtéren az ingyenes koncertek miatt. Mindenki jókedvű, szerinte a VIDOR Fesztivál igazi közösségépítő és -erősítő rendezvény. Persze nemcsak a szabadtéri programok mozgatják meg a városlakókat. A polgármester azt mondta, öröm, hogy több kiállításon vagy stand up comedy-s előadáson is részt vehetnek az érdeklődők. A Móricz Zsigmond Színház a versenyprogram miatt pedig szinte minden este teltházas.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Kohut Árpád)

 

Hivatalos megnyitó – idén is lufikkal

 

A fesztivál pénteki megnyitóján Nyíregyháza polgármestere mellett többek között a szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója, Kirják Róbert, a Bige Holding csoport elnök-tulajdonosa, Bige László, valamint a sportért felelős államtitkár is köszöntötte a városlakókat, érdeklődőket. Szabó Tünde kiemelte, a rendezvény hazánk egyik legnagyobb színházi találkozója, mellette pedig ingyenes, összművészeti fesztivál. A hagyományokhoz híven idén is felemelkedtek a levegőbe a színes, VIDOR feliratot formázó lufik – hivatalosan ezzel vette kezdetét a fesztivál. A nyíregyházi és a mintegy 20 vidéki település programjairól, helyszíneiről az ingyenes és megújult VIDOR műsorfüzetből, interneten, valamint egy új mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők. A Kossuth téren két színpadon lépnek fel a hazai és külföldi előadók – a nyitónapon a Margaret Island is koncertezett a fesztivál nagyszínpadán. Szombaton a Dil Mastana előadását tekinthette meg a nagyérdemű. A Kossuth tér kis színpadán a zenészek tökéletes zenei harmóniában mutatták be az indiai, radzsasztáni énekek dallamait.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Kohut Árpád)

 

Szeptember 2-án lesz a zárónap

 

A VIDOR fesztiválon több bohóccal, gólyalábassal, zsonglőrrel és élőszoborral is találkozhatunk. A rendezvény szeptember 2-án, szombat este zárja majd kapuit. A VIDOR utolsó napján, 22 órakor tartják meg az augusztus 20-án, a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt ünnepi tűzijátékot.

Dér Vivien