Vidáman indult a Korzó születésnapja

– Mit kell tudnunk rólatok, kolomposokról?
– Huszonnyolc éve alakultunk, és huszonöt éve csak és kizárólag a gyerekeknek muzsikálunk. Autentikus magyar népzenét játszunk, de próbálunk a modern világhoz igazodni műsorainkban, hogy a mai gyerekek számára is élvezhetőek legyenek az előadások.

A MAGYAR GYEREKEKNEK ISMERNIÜK KELL NÉPÜNK ZENÉJÉT

– Miért fontos számotokra a hagyományok őrzése és átadása?
– Fontosnak tartjuk, hogy Magyarországon a magyar gyerekek megtanulják a népdal- és a néptánckincset, ugyanúgy, ahogy Franciaországban a francia, Németországban pedig a német csemeték. Így lesz változatos és szép a világ. Mi pedig feladatunknak érezzük, hogy ezt a nem könnyen megemészthető és kezelhető zenét megszerettessük ne csak a gyerekekkel, hanem sokszor a szülőkkel is. Őket is próbáljuk bevonni a műsorainkba játékos módon, így élvezheti együtt az egész család kultúránk dallamát.

– Mivel készült az együttes a mai alkalomra?
– A mai egy különleges ünnepi alkalom, hiszen a Korzó Bevásárlóközpont nyolcadik születésnapját ünnepli, így mi is ehhez igazodtunk. Elő fogjuk adni a születésnapi köszöntőnket az épületnek, de a májushoz köthető népszokások, a májusfaállítás és pünkösd is terítékre kerül.

Szöveg és fotók: Farkas Fanni