Vidám maszkabál az Eszterlánc Északi Óvodában

A szivárvány színeiben pompázó léggömbök, lampionok és szalagok díszítették a nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda csoportszobáit csütörtök délelőtt. A gyerekek már hetek óta erre a napra készültek, maskarájukat pedig több hónapja kiötlötték.

 

SZÍNES JELMEZEK

 

Az óvoda épülete farsang napjára Csodaországgá változott, mesék és mozifilmek világa költözött a csoportszobákba. A messzi-messzi galaxisból érkező Star Wars karakterek is megelevenedtek, Darth Vader és Leia hercegnő jelent meg a mulatságon. Tündérekből és szuperhősökből sem volt hiány, és a méhecske csoportos Emma személyében egy jóságos boszorkány is csatlakozott a színes társasághoz, aki megosztotta velem, jó boszorkák igenis vannak, neki ők a kedvencei. A mesehősök össze is olvadtak egyes jelmezekben, Fruzsina például a Jégvarázsból ismert Elzát és egy cicát ötvözött maskarájában.

 

ZENE, TÁNC ÉS FERGETEGES HANGULAT

 

Az óvodások nemcsak jelmezeik miatt voltak izgatottak, táncos előadással is készültek a szülők számára. Az anyukák és apukák örömmel nézték csemetéik produkcióját, majd ők is csatlakoztak a „boldog kacsatánchoz”. A jól ismert gyermekdalok mellett napjaink slágerei is felcsendültek a csoportokban, és a legkisebbek sem maradtak ki a táncból. A hangulatos délelőttöt ügyességi versenyjátékok is színesítették, így biztosan örök élmény marad az óvodásoknak az idei farsang is – és megsúgom, a gyerekek egy része már azt is tudja, jövőre kinek a bőrébe bújik majd!

Farkas Fanni

(Fotó: Kohut Árpád)