Vidám családi nap a városmajori oviban

A Családi Napon a csoportok szokásukhoz hűen zenés-táncos műsorral kedveskedtek a vendégeknek, az óvoda pedagógusai pedig minden kreativitásukat bevetették a produkciók megtervezéséhez, így színesebbnél színesebb előadásokkal álltak színpadra a kicsik.

 

FOCISTÁK, KISCSIGÁK ÉS ZÁSZLÓTÁNC

 

Az első csoportok zászló- és csigatánccal, valamint zumbabemutatóval készültek, és a közönség szemében elsöprő sikert arattak. Ezután egy fantasztikus mérkőzésen vehettek részt a vendégek, mégpedig a Pillangó csoport előadásában. A kisfiúk a profikat megszégyenítő ügyességgel táncoltak a labdákkal, a lányok pedig pompomjaikkal és versikéjükkel igazi bajnoki hangulatot varázsoltak az udvarra. Őket követték a Maci csoport ejtőernyős hősei, akik látványos előadásukkal mosolyt csaltak a nézők arcára. Végül pedig a Sünisek zárótánca következett, napszemüvegben és pöttyös szoknyában – ahogy az a jól ismert Hafanana slágerhez dukál.

 

MEGLEPETÉSPRODUKCIÓ A KICSIKNEK

 

A szülők és családtagok büszkén tapsoltak a produkciók után, néhányan azt is elárulták, a gyerekek napok óta csak a koreográfiát gyakorolták otthon. A fő attrakció azonban csak ezután következett, hiszen az óvoda néhány pedagógusa és dolgozója meglepetésként táncos műsorral készült az óvodásoknak. Tetőtől talpig matróz szettben ropták a táncot, amivel fokozták a fergeteges hangulatot kicsikben és nagyokban egyaránt.

 

A FELHŐTLEN SZÓRAKOZÁSÉ VOLT A FŐSZEREP

 

Az előadások után következett csak az igazi móka és kacagás. Ugrálóvár, óriás csúszda és trambulin várta a játszani vágyó gyerekeket, illetve kézműves foglalkozáson is részt vehettek, ahol gyönyörű nyakláncok és karkötők készültek. A csemeték legnagyobb örömére a Nyíregyházi Rendőrkapitányság is kivonult. A nagy motorjaik mellett kígyózó sorokban várták az óvodások, hogy ők is felpattanhassanak – ha csak egy fotó erejéig is – a kedvenc őrző-védő járművükre. Őket követték a lánglovagok, akik elhozták a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyik autóját, amit a gyerekek szintén megtekinthettek közvetlen közelről is. A Családi Nap megkoronázása a tombolasorsolás volt, melynek fődíját, egy rollert nagy örömmel vitt haza új gazdája – ám senki nem maradt ajándék nélkül, a játékos dobozból mindenki választhatott egy meglepetést.

A Családi Nap a gyermekheti programsorozat indítója volt, és a következő héten számos izgalmas program követi majd.

Szöveg és fotók: Farkas Fanni