Vezetett a Szpari Mosonmagyaróváron, de be kellett érni egy ponttal

A 2. fordulót rendezték a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. A Nyíregyháza Spartacus Mosonmagyaróvárra utazott.

Credobus Mosonmagyaróvár - Nyíregyháza Spartacus 1-1 (0-0)

Mosonmagyaróvár
Jv: Zierkelbach Péter (Iványi, Kepe)

MTE: Heinrich - Forgács, Zsirai, Kovács, Eszlátyi, Jelena, Winkler, Vágó, Darázs, Bakos B.(Stieber a szünetben), Kapacina V. (Szabó 87.)
vezetőedző: Várhidi Péter

Nyíregyháza: Jova - Polényi, Fodor, Pejovic, Forró - Nagy T., Ötvös (Végső 88.), Gulyás (Kártik 65.) - Gyurján (Daru 57.), Rezes, Pekár
vezetőedző: Bozsik József

Hatalmas eső fogadta a Szparit érkezésekor, ömlött a víz a csatornákból. Szmollár Tamás technikai intéző a csapat előtt érkezett, így a öltözőben már a mezek várták a játékosokat.

A kezdésre kisütött a nap, de alaposan elázott a pálya. A 2. percben rögtön Szpari lehetőség adódott, egy hazaadásnál a labda megállt egy tócsában, Rezes lecsapott rá, de ő is megcsúszott, így szögletre mentettek a védők. Gulyás veszélyes sarokrúgása után tisztáztak a hazaiak. Támadásban maradt a Nyíregyháza, egy bal oldali akció végén újabb veszélyes sarokrúgás következett, de nem született gól. A 11. percben Gulyás végezhetett el szabadrúgást 28 méterről, de kipattant a labda. Több ígéretes akciót is vezetett a Spartacus, de a passzoknál sokszor megtréfálta a játékosokat a pályán álló víz. Az első negyedórát egy újabb szabadrúgás utáni szöglet zárta, az utolsó pillanatban mentettek a hazaiak. A 22. percben Ötvös indult meg, majd 28 méterről lőtt, a kapufát találta el! A másik oldalon egy indítás után alakult ki lehetőség, de sikerült kirúgni a labdát. A 30. percben előbb Gulyás, majd egy perccel később Rezes lőtt, mindkét esetben mellé ment a labda. Az első félidő végén kiegyenlített lett a játék, a hazaiak főleg előre rúgott labdákkal próbálkoztak. A 44. percben Gulyás kapott sárgát egy szabálytalanság miatt - rátartott ellenfele lábára. A végén Forró lőtt távolról, ezt fogta a kapus, és Pekár próbálkozását is hárította a hálóőr, így az első félidő nem hozott gólt. Az első játékrészben 7-0 volt a lövések, 3-1 a szögletek aránya a Nyíregyháza javára. A második félidő rögtön nagy Szpari helyzettel kezdődött, egy beadás után Pekár fejelt, de a hazai kapus bravúrral védett. Az 54. percben újabb lehetőség, Gulyás gurította vissza lövésre a labdát Ötvösnek, aki 16 méterről mellé bombázott. Az 59. percben Forró rántotta le ellenfelét, sárgát kapott. A 64. percben Polényi is besárgult, szintén lerántásért. Ötvös előtt adódott lehetőség, majd egy szabadrúgás kerülte el az MTE kapuját, így maradt a 0-0.Támadásban maradt a Szpari, a hazaiak főleg kontráikban bíztak. A 75. percben Winkler lövését hárította Jova, majd az ellentámadásból Pekár próbálkozott, hatalmas bravúrral védett a hazaiak kapusa. A szöglet után tisztázott a Mosonmagyaróvár. Vágó kapott sárgát egy szabálytalanság után, a szabadrúgást Ötvösnek gurították le a mieink, de mellé ment a labda. A 83. percben megszerezte a vezetést a Szpari! Egy szabadrúgás után Nagy Tamás indult meg, betört a 16-oson belülre, majd a kapuba lőtt, 0-1! A 89. percben viszont egyenlített a hazai csapat, egy visszagurítás után Jelena kilőtte a hosszú sarkot, 1-1. A folytatásban már nem esett gól, döntetlen lett a vége.

Dankó László