Veszélyben az olimpia!
Túl van egy sérülésen, és készül az olimpiára Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló több nemzetközi versenyen is rajthoz áll, de aggasztják a Rióból érkező hírek. A kenyai atléták például jelezték: a Zika vírus miatt nem indulnak a játékokon.

Készül az olimpiára Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló egy sérüléssel bajlódott, ezért több hetet ki kellett hagynia. Így felborult a felkészülés menetrendje is. Nem kizárt, hogy a magyar bajnokságon sem indul, de biztos abban, hogy Rióra ismét jó formában lesz. A térdszalagjai húzódtak meg, de szerencsére használt a gyógytorna, így nincs szükség komolyabb beavatkozásra. Már tréningezik edzőjével, Pokrovenszki Józseffel. A tervek szerint több nemzetközi versenyen is indul, és továbbra sem tett le arról, hogy a 20 kilométer mellett kipróbálja magát az 50 kilométeres versenytávon is. Rióból közben rossz hírek érkeznek, a kajakosok a fertőző vízre panaszkodtak, a kenyai atléták pedig bejelentették, a Zika vírus miatt nem indulnak az olimpián. Helebrandt Máté is aggódik a rendezés miatt.

– Az amerikai orvosok is azt javasolják, saját felelősségre induljanak csak a sportolók. A kenyaiak már lemondták az indulást, és a magyar kajakosok is úgy jöttek haza, hogy többen fertőzést kaptak a víztől. Kozák Danuta is jelezte, nem biztos, hogy rajthoz áll, de négy év munkája veszne kárba, ezért nagyon bízom abban, hogy az olimpiáig rendeződik a dolog. De tény, hogy aggódva figyelem a híreket – mondta Helebrandt Máté. 

A Sportcentrum másik atlétája, Bakosi Péter az olimpiai kiküldetési szint teljesítéséért harcol. Budapesten 213 centimétert ugrott, a tervek szerint pedig Linzben állna rajthoz legközelebb egy rangos nemzetközi versenyen, de jelenleg betegséggel küzd a magasugró, így kérdéses az indulása.

Dankó László