Versenyre indult az egyetem gokartcsapata

A Nyíregyházi Egyetem „Forza” fantázianevű csapata is elkészítette saját „go-karját”, a szervezőktől kapott eszközökből építettek járművet, melynek saját fejlesztésű kiegészítői, a működést segítő szoftvere is van. A lelkes csapat 22-én (pénteken) utazott az esemény helyszínére, ahol sor került az előzetes gépátvételre és a csapat bemutatkozására, hogy szombaton megmérettessék a befektetett tudást, ügyességet és kreativitást. A versenynapon minden csapat megküzd az egyes versenyszámokban (Automata Parkolás Párhuzamosan és Merőlegesen, Home Zone Assist – Parkolás Otthoni Környezetben, Gyorsulási verseny), majd késő délután kerül sor a díjátadóra, eredményhirdetésre.

A Bosch szervezésében, az előzetes regisztráció alapján szurkolói busz is indul szombat reggel a Nyíregyházi Egyetemről.

[REKLAM]

A versenyhez a BOSCH cégcsoport csapatonként egy-egy gokartot biztosított, illetve azokat az elemeket, melyeket kötelezően be kell építeni, ehhez nemcsak a tárgyi eszközöket kapják meg a hallgatók, hanem szakmai felkészítésben is részesülnek. Az előkészületek során a csapatoknak különböző mérföldköveket kellett követniük, miközben a szervezők rendszeresen tartották velük a kapcsolatot, támogatják őket a mérnök mentorok, ezzel segítve munkájukat.

A verseny célja, hogy a részt vevő csapatok a modern autók jövőbe mutató funkcionalitását a gokartjukban minél ötletesebben és profibban tudják megvalósítani, feladat tehát a jövő gokartjának megvalósítása, a jövő autóinak mintájára. A program feladata a mérnök szakma és a gyakorlatorientált képzés népszerűsítése, szeretnék azt az üzenetet közvetíteni, hogy jó mérnöknek lenni.

A csapat tagjai: (a fotón balról jobbra) Orosz Balázs, File Lóránt, Pálóczi József, Kokas György, Lajtos István (csapatvezető, oktató), Bajtek Tibor és (akik a képről hiányoznak) Nagyidai Gábor, Szkíta Viktor, Krajnyik Károly (oktató).

Nyíregyházi Egyetem