Versenyeztek az ovisok
Óvodásoknak rendeztek atlétikai versenyt Nyíregyházán. Az eseménynek nagy hagyománya van a megyeszékhelyen, az elmúlt években mindig összemérték tudásukat a kicsik. Győztest nem hirdettek, mindenki aranyérmet kapott.

Futás és kislabdadobás. Két sportág azok közül, melyben a nyíregyházi óvodások összemérhették tudásukat. Minden évben megrendezik az atlétikai versenyt, melyre a város összes intézményéből érkeztek kicsik.

Az elmúlt húsz évben mindig megrendezték a versenyt, mely nagyon fontos a gyerekek számára. A Városi Stadionban azon a pályán futhatnak, ahol a felnőttek is versenyeznek, ez pedig külön motiváció számukra – mondta Szilvási István önkormányzati képviselő.

A verseny legfontosabb célja ugyan a mozgás megszerettetése, a Nyíregyházi Sportcentrum edzői azonban figyelték a tehetségesebb gyerekeket, akiket szeretnének a szakosztályokhoz csábítani.

Egyébként is jellemző a Sportcentrumra, hogy már óvodás korban igyekszünk kiválasztani a tehetségeket, ez is egy jó alkalom erre. De egy-egy ilyen versenyen a legnagyobb öröm azt látni, hogy a kicsik mozognak, sportolnak – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum utánpótlás igazgatója.

A verseny után senki sem távozhatott üres kézzel, minden résztvevő aranyéremmel a nyakában térhetett haza.

Dankó L.