Verseny a Vásárhelyiben

Homokzsákokat pakolnak a diákok. Ez is az egyike azon feladatoknak, amelyek alapján eldől, hogy kik lesznek a vízgazdálkodás szakmacsoport legjobbjai az országban. A háromnapos megmérettetés első napján a versenyzők elméleti felkészültségükről adtak számot, a második napon gyakorlati feladatokat kellett megoldani. Geodéziai felmérést, vízkárelhárítással, szivattyúzással kapcsolatos feladatokat, valamint vízminta-minőségi vizsgálatot végeztek.

 

A felkészítőket is mérik

 

– Amennyiben a diákok jól teljesítenek, kapnak egy dokumentumot, amellyel felmentést kérhetnek a májusban zajló szakmai vizsgák alól. A versennyel a diákok felkészültsége mellett a pedagógusok és az intézmények szakmai színvonalát is mérik – emelte ki Rakaczky István, a Herman Ottó Intézet környezetvédelem-vízgazdálkodás szakreferense, a verseny szervezője.

További képekért kattintson a fotóra!

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskolájának diákjai évek óta eredményesen képviselik az intézményt a megmérettetésen. Többek között ez is oka volt annak, hogy az iskola lett idén a verseny házigazdája. A HVG-s rangsor alapján az intézmény több évre visszamenőleg országos első helyezett, a hasonló iskolák között, részben ez alapozza meg jó hírét. Ennek alapján kapta meg az iskola a verseny döntőjének megrendezési jogát – mondta Barna Zoltán, a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola igazgatója.

 

Könnyű elhelyezkedni

 

A vízgazdálkodás területén egyébként komoly elhelyezkedési lehetőségek vannak. Aki jó eredménnyel fejezi be az iskolát és technikusbizonyítványt kap, a végzést követően nem kell a munkanélküliek hadát erősítenie, könnyen el tud majd helyezkedni a szakmájában, hangsúlyozták a verseny szervezői.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)