Veretlenül zárta a tavaszi fordulót a MARSO Tenisz Centrum férfi csapata

A csapatbajnokság tavaszi fordulójának utolsó két mérkőzésére került sor az elmúlt hétvégén, amelyeken a legfőbb cél az volt, hogy a nyíregyházi csapat veretlenül várhassa az őszi fordulót.

Szombaton a Jászapáti Városi SE csapatával találkozott a MARSO Tenisz Centrum férfi csapata Szolnokon, ahol várakozáson felüli, 7-2 arányú győzelmet arattak a nyíregyháziak. Így a vasárnapi – szinte rangadónak számító – mérkőzésen, ahol a Fehérgyarmati TK érkezett Nyíregyházára, már a csoportelsőség eldöntése volt a cél. A május 21-i összecsapásra mindkét csapat veretlenül érkezett és végül, az izgalmas mérkőzéseket követően, a nyíregyházi csapat 5-4 arányú győzelmet aratott. Ezzel pedig eldőlt, hogy a MARSO Tenisz Centrum férfi csapata veretlenül, kiváló játékkal kiharcolta a jogot a felsőházba kerülését. Ez egy óriási siker, hiszen idén már a saját nevelésű fiatal játékosokra épült a csapat, és habár bizakodva kezdtek neki a játékosok a tavaszi fordulónak, a veretlen csoportgyőzelem mindenképpen egy kimagasló eredmény. A csapat minden tagja hozzájárult ehhez a MARSO Tenisz Centrum számára is komoly sikerhez és bizakodva várják a teniszezők az őszi fordulót, ahol a cél az I. osztályba kerülés lesz. 

A tavaszi találkozókon 6 egyéni és 3 páros mérkőzésre került sor, a játékosok kiváló teljesítményének köszönhetően pedig az alábbi eredmények születtek:
2023. április 30.: Fővárosi Vízművek (Budapest) – MTC: 4-5
2023. május 06.: DEAC-DSC (Debrecen) – MTC: 4-5
2023. május 07.: MTC – Fenyves Teniszpark (Göd): 8-1
2023. május 13.: Építők Tenisz Klub (Budapest) – MTC: 4-5
2023. május 14.: MTC – UNIK SE-Vasas SC Állványmester Kft. (Budapest): 8-1
2023. május 20.: Jászapáti Városi SE – MTC: 2-7
2023. május 21.: MTC – Fehérgyarmati TK: 5-4