Vereség vezéráldozattal
Az Újpest elvitte a pontokat, Nelmaira Valdez súlyosan megsérült.

Fontos bajnokit játszott az Újpest ellen a Fatum-Nyíregyháza. A vendégek a harmadik helyen állnak, ám szabolcsi győzelem esetén a hazaiak léphettek volna egyet előre a tabellán, a helyezés pedig koránt sem mindegy a rájátszás előtt. Az első két szettben sok hibával játszott a Nyíregyháza, ezt kihasználva nyerte a játszmákat az UTE. A harmadikban viszont 7–0-ra elhúzott Kőhalmi Richárd gárdája, és az előny kitartott a szett végéig, így szépítettek a hazaiak. A negyedik felvonásban végig szoros volt az állás, ám a hajrában pontosabbak voltak a lilák, és így nyerték a találkozót. A negyedik szettben a vádlisérülése után visszatérő Nelmaira Valdez egy mentésnél olyan szerencsétlenül esett, hogy kifordult a térdkalácsa. A helyszínen visszarakták a helyére, de mentőt kellett hívni a légióshoz.

Még nem lehet tudni, a szalagok mennyire sérültek, és mikor játszhat legközelebb. Az szinte biztos, hogy a kupadöntőt ki kell hagynia a jövő héten. 

Fatum-Nyíregyháza–UTE 1–3 (20, 19, -21, 22)

Nyíregyháza: Araujo 15, Valdez 10, Sikos 8, Kyoseva 11, Vén 9, Genesis 5. Csere: Tóth (liberó), Kovács 3

UTE: Leidgeb 12, Lutter 7, Lakatos 8, Iricanin 17, Headen 12, Cesljar 7. Csere: Kötél (liberó), Háfra

Kőhalmi Richárd vezetőedző, Nyíregyháza: – Sajnálom, hogy sok hibával játszottunk az elején, két szettet így odaajándékoztunk az Újpestnek. 

Dankó László