Vereség Siófokon - kikapott a Nyíregyháza Spartacus az NB-II-ben

Mihalecz István személyében új vezetőedző készítette fel a Siófokot a Nyíregyháza Spartacus ellen. A Szparinál több helyen változott a Vasas elleni meccshez képest a kezdő.

 

BFC Siófok - Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (1-0)

Siófok

Jv: Kovács J. Zoltán ( Kepe, Hofbauer)

Siófok: Molnár - Csibra, Fehér, Nagy (Zamostny 76.), Horváth, Elek, Medgyes (Szilágyi 68.) , Réti, Lorentz, Gál, Bolla (Petneházi 85.)

vezetőedző: Mihalecz István

Nyíregyháza: Jova - Polényi, Fodor, Rubus, Farkas - Végső, Gulyás - Pekár, Bakos (Daru 61.), Rezes (Gyurján 73.) - Dragóner (Starosta 61.)

vezetőedző: Bozsik József

 

Remek idő fogadt a csapatokat Siófokon, és a Szpari kezdett aktívabban. Mindkét oldalon egy-egy szabadrúgás után alakult ki lehetőség, a 8. percben Gulyás csavarta kapura a labdát, de a siófoki kapus szögletre mentett, két perccel később pedig Jovának kellett védenie, majd Polényi vágta ki a labdát. Kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra. A hazai csapat kontrákra rendezkedett be, a megszerzett labdákkal próbáltak gyorsan indulni, de sok volt a pontatlanság mindkét együttes játékában. A 24. percben az egyik hazai ellentámadás végén Elek lépett ki, és Jova Leventével ütközött, a játékvezető 11-est ítélt és sárgát adott a Szpari kapusának. A büntetőt Elek értékesítette, 1-0. Próbált egyenlíteni a Spartacus, előbb Bakos szabadrúgása után Fodor fejelt de szögletre mentettek a védők, majd a sarokrúgás után tisztáztak a hazaiak. A 39. percben egy siófoki szabadrúgás után elkerülte a kaput a labda, majd a mieink próbálkoztak a bal oldalon, de tisztáztak a hazaiak. Az első félidőben mindkét gárda sok hibával játszott, és főként a pálya középső részén folyt a játék. Több gólt nem hozott a játékrész. A második félidő elején két ígéretes akciót is vezettek a mieink, de előbb lesen akadt el a támadás, majd pontatlan volt az utolsó passz. Továbbra is főként mezőnyjáték folyt. A 60. percben Bolla lövése szállt fölé. Kettőt cserélt a Szpari, Starosta és Daru jött Dragóner és Bakos helyére. Egy beadás után Daru fejelt a kapu mellé majd Gyurján érkezett Rezes helyére. Csere hazai oldalon is, Zamostny érkezett. Utóbbi a 82. percben egy beadás után fejelt, Jova nagyot védett, majd Farkas tisztázott. Réti kapott sárgát egy szabálytalanság után. Négy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető, és Starosta beadása után Daru fejese pattant ki. Több gól nem esett, a Siófok megnyerte a találkozót.

Dankó László