Vereség nagy csatában - kikapott a románoktól a női röplabda válogatott

Észtország legyőzése után Románia ellen lépett pályára a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a magyar női röplabda válogatott.

A mieink az első játszmát nagy csatában veszítették el, majd a nyíregyházi Szakmáry Gréta jó játékának is köszönhetően sikerült egyenlíteni. A folytatás is izgalmasan alakult, és a harmadik szettben ugyan előbb sikerült játszmalabdát hárítani, de végül a románok örülhettek. Ekkor már a másik nyíregyházi játékos, Tóth Fruzsina is pályán volt, de ő sem tudta végül megakadályozni a románok győzelmét, akik végül 3-1-re nyertek. 

MAGYARORSZÁG – ROMÁNIA 1:3 (–23, 21, –24, –22)

Papp László Sportaréna, 4000 néző. V: Szarikaja (török), Schürmann (liechtensteini).

MAGYARORSZÁG: Sándor 10, Pekárik 12, Németh 26, Szakmáry 20, Nagy E. 8, Tálas 1. Csere: Molcsányi, Tóth F. (liberók), Dékány, Török, Bleicher. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

ROMÁNIA: Fales 7, Balintoni 4, Budai-Ungureanu 21, Onyejekwe 6, Baciu 20, Trica 8. Csere: Albu (liberó), Rogojinaru, Buterez, Iancu 4. Szövetségi kapitány: Luciano Pedulla.

Jan De Brandt: – Túl sok direkt hibát vétett a csapat nyitásban és nyitásfogadásban. De nincs nagy baj, két meccsből van három pontunk, az azeriek és a horvátok ellen ki kell harcolnunk a győzelmet és a továbbjutást.