Vereség Kaposváron - a Szpari sem tudta megállítania somogyiakat

A Kaposvár 11 meccs óta volt veretlen a bajnokságban, és több egykori Szpari játékos is pályára lépett a Rákócziban a Nyíregyháza ellen.

Kaposvár – Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-1)

Kaposvár

Jv: Radványi Ádám (Lémon Oszkár, Baghy Csaba)

Kaposvár: Pogacsics – Szabó (Tömösvári 73.), Vachtler, Úr, Hadaró, Beliczky, Szakály, Hegedűs (Andorka a szünetben), Nagy K. (Nagy J.61.), Nagy R., Bíró

edző: Petrók Viktor

Nyíregyháza: Fadgyas – NagyJ., Fodor, Pejovic, Farkas, Kártik, Kulcsár (Ötvös a szünetben ( Starosta 83.)), Bakos, Pekár, Rezes, Dragóner (Hornyák 58.)

vezetőedző: Lengyel Roland

Az első félidő eleje kevés helyzetet hozott, mindkét gárdának pontrúgások után volt lehetősége a gólszerzésre, előbb egy hazai szabadrúgás ment mellé, majd egy szöglet után Kártik labdáját fogta a kapus. A 18. percben ugyan kapuba fejelt egy szabadrúgás után Ur , de a játékvezető nem adta meg les miatt a találatot, a másik oldalon pedig Dragóner indulhatott egyedül kapura, de szögletre mentettek a védők. A 25. percben egy kifejelt labda után Bakos lőtt kapásból, vetődve hárított Pogacsics. A 36. percben egy jó jobb oldali hazai akció végén vezetést szerzett a Kaposvár, Szakály érkezett pontosan Bíró beadására és a léc alá lőtt, 1-0. A 39. percben aztán egy szép góllal gyorsan egyenlített a Szpari! Rezes bal oldali szabadrúgása után kivágták a védők a labdát, Pekár László pedig 23 méterről kapásból lőtt a kapuba, 1-1! A Kaposvár válaszolhatott volna, de előbb Bíró közeli lövését fogta Fadgyas, majd egy perccel később Szakály labdája ment mellé. Az első félidő kiegyenlített játékot és egy-egy gólt hozott.

 A második félidő mezőnyjátékkal, majd hazai góllal indult, az 53. percben egy bal oldali beadást Andorka csúsztatott meg, a labda Nagy Richárd elé került, aki estében a kapuba lőtt, 2-1. A 64. percben közel állt az egyenlítéshez a Szpari, Ötvös indult meg szépen középen, ballal lőtt, Pogacsics bravúrral védett. Egy perccel később Bakos próbálkozott távolról, fölé szállt a labda. Újabb nagy helyzet, Hornyák lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt, Pekár ugyan megpróbálta még kapura tenni, de nem sikerült pontosan. Újabb lehetőség, Pekár lőtt mellé, a másik oldalon Nagy János sem találta el a kaput 22 méterről. Beszorította ellenfelét a Nyíregyháza, folyamatosan érkeztek a hazai kapu elé a labdák. A 73. percben Kártik passzolt Rezeshez, utóbbi jó helyzetben lőhetett, de szögletre pattant a labda egy védőről. Négy perccel később újabb jó akció, de Pekár beadását kivágták a hazaiak. A másik oldalon Beliczky kapott jó labdát a bal oldalon, közeli lövését Nagy József blokkolta. Kontrákra játszottak a somogyiak, és a 86. percben hiába találtak a kapuba, les volt. A 88. percben nagy helyzet maradt ki, Rezes indult meg a bal oldalon, de éles szögből mellé lőtt. A 91. percre is jutott még két Starosta lövés, mindkettő lepattant. Az eredmény nem változott, bár a második félidőben több helyzete is volt a Nyíregyházának, a Kaposvár megnyerte a találkozót.

Lengyel Roland vezetőedző: - Adtunk egy félidő előnyt a Kaposvárnak, mert az első játékrészben nem játszottunk jól, keveset vállalkoztunk, nem sikerült megvalósítani amit elterveztünk. Fordulás után hamar hátrányba kerültünk, és mindent megtettünk az egyenlítés érdekében, de sajnos nem sikerült. A végén mindent egy lapra feltéve támadtunk, így 1-2 veszélyes kontrája volt a Kaposvárnak amit megúsztunk. Ezzel együtt több helyzetünk volt, sokszor kerültünk a védelem mögé, egy pontot megérdemeltünk volna.

Dankó László