Vereség - búcsúzott a labdarúgó Magyar Kupától a Nyíregyháza Spartacus

A 7. fordulót rendezték a labdarúgó Magyar Kupában. A Nyíregyháza Spartacus a III. Kerületi TVE ellen lépett pályára Budapesten. 

III. Kerületi TVE - Nyíregyháza Spartacus FC  5-0 (3-0)

Budapest

Jv. Nazsa Tamás (Tőkés, Szabó)

III. Kerület: Jeszenszky, Szalai, Erdei, Tóth, Sorecz, Bori, Czvitkovics, Petneházi, Borvető (Orosházi 85.), Kapronczai (Rabatin 65.), Balázs (Rajczi 50.)

vezetőedző: Kemenes Szabolcs 

Nyíregyháza: Csorvási - Talabér, Pejovic, Szekszárdi, Csilus Á., Ötvös, Cenaj, Starosta (Busai 54.), Kovác (Sinanovic 40.), Tóth Á.(Hornyák 40.), Kártik 

vezetőedző: Zoran Spisljak  

Gólszerző: Balázs (2), Kapronczai, Rajczi, Orosházi

Bátran kezdett a hazai csapat, és a kapusok közül elsőként Csorvásinak kellett hárítania egy lövést. A 12. percben ismét a Szpari hálóőrének akadt dolga, ezúttal egy fejes után fogta a labdát. A 19. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, Balázs lépett ki középen, és kihasználta a lehetőséget, 1-0. A 23. percben közel állt az egyenlítéshez a Szpari, egy szöglet utáni fejest követően a gólvonalról vágták ki a védők a labdát. A 32. percben növelte előnyét a hazai gárda, Balázs indult el szélen, betört a 16-oson belülre, majd a kapuba lőtt, 2-0. Szélen vezetett támadásokat a Nyíregyháza, és érkeztek a beadások középre, de rendre lemaradtak a támadók. A fővárosiak - előnyük tudatában - a megszerzett labdákból próbáltak kontrákat vezetni. A félidő hajrájában kettőt is cserélt Zoran Spisljak, Hornyák és Sinanovic érkezett Kovác és Tóth Ádám helyére. A 43. percben harmadik gólját is megszerezte a III. Kerület, Kapronczai lőtt a 16-oson belülről, Csorvási kezei között pedig becsorgott a labda a kapuba, 3-0. Az első félidőben a hazaiak komoly előnyt szereztek. A második játékrész eleje mezőnyjátékot hozott, nagyobb helyzet nélkül. Újabb csere a Szparinál, Busai is pályára lépett, Starosta helyére. A 60. percben Hornyák indult volna egy felszabadítás után, de mentettek a védők. A kapuk ritkán forogtak veszélyben a második játékrészben. A 72. percben szép összjáték után megszerezte negyedik gólját a III. Kerület, a beadásra Rajczi érkezett középen és a kapuba fejelt, 4-0. A gól után egyik kapu előtt sem alakult ki nagy lehetőség, majd a 86. percben Rajczi lövését védte Csorvási. Egy perccel később a csereként beálló Orosházi vitte el a labdát középen, majd a kapus mellett a hálóba lőtt, 5-0. A hazai csapat megérdemelten győzött, és továbbjutott a Magyar Kupában. 

Zoran Spisljak vezetőedző: - Azok kaphattak ma lehetőséget, akik bajnokin kevesebbet játszottak, hogy bizonyítsák, mennyire számíthatok rájuk. Ennyire. Vállalom a felelősséget, mert én állítottam így össze a csapatot. Nagyon szégyellem magam, pályafutásom során ilyet még nem éltem át. Elnézést kérek a szurkolóktól! 

A megyei csapatok közül a Kisávrda maradt versenyben, miután 2-1-re nyert a Kozásmisleny ellen. A Sényő 2-1-re kikapott a Mezőkövesdtől, a Balkény pedig szintén 2-1-re a Szarvastól.