Vereség a rangadón - A Békéscsaba legyőzte a Nyíregyházát
Fotó: Balogh Tamás

Újabb rangadót játszott a Fatum Nyíregyháza a női röplabda Extraligában. A csapat Békéscsabára utazott, a veretlen listavezető otthonába. 

A BRSE kezdett jobban, és Drpa támadásaival öt pontos előnyt szerzett a szett elején, így korán időt kellett kérnie Németh Szabolcsnak. Ez használt, előbb Nikola Radosová majd Bodovics Hanna volt eredményes. Ettől kezdve izgalmas volt a játszma, többször is jól blokkoltak a mieink, és 12-12-nél Ralitsa Vasileva egyenlített! Marija Cicic bátran játszotta meg a centereket, akik éltek a lehetőségekkel, így a hajrá kezdete előtt döntetlen volt az állás. Egy ász és egy antennás labda után viszont a Békéscsaba szerzett pontokat, de Pintér Andrea válaszolt. Végül nyerte a szettet a BRSE. 

A második felvonás Bodovics pontjaival indult, 4-0-ra vezetett a Nyíregyháza, de jó sáncokkal fordított a házigazda. Zsinórban hét pontot szerzett a Békéscsaba, és könyörtelenül kihasználtak minden hibát. 11-6 után mindkét csapat jól támadott, és mezőnyben is nagy mentéseket láthattak a nézők. Két pontra feljött a Fatum, de a blokkokkal továbbra sem tudtak mit kezdeni a mieink, és a fogadások sem voltak pontosak. A végén nagyot hajrázott a csapat, de nyerte ezt a játszmát is a BRSE. 

A harmadik szett elején Katarina Glavinic támadott jól, és zsinórban négy pontot szerezve fordított a Fatum Nyíregyháza. Szoros volt az állás, 15-14-et mutatott az eredményjelző féltávnál. Bodovics remek blokkjaival viszont sikerült átvenni a vezetést, 6 sáncnál tartott már ekkor a meccsen. Jól blokkoltak a hazaiak is, így izgalmas volt a hajrá. Glavinic meccslabdánál ászt nyitott, de végül nyerte a mérkőzést a Békéscsaba. 

Swietelsky Békéscsaba – Fatum Nyíregyháza 3-0 (21, 20, 23)

Nyíregyháza: Cicic 2, Radosová 17, Vasileva 4, Pintér 8, Bodovics 8, Radonjic 2

Csere: Tóth F. (liberó), Lászlop, Milanova, Glavinic 5

vezetőedző: Németh Szabolcs