Veres Eszter kísérletező típus

– A kémia melyik területe fogott meg?
– Komplexen szippantott be az egész. Az általános, szerves és szervetlen kémiai ágakkal ismerkedtem meg eddig, és egyaránt megragadtak bennem. Szeretem, hogy mindig tartogat valami újdonságot a tananyag.

MEGYEI ELSŐ KÉMIÁS

– Az Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny megyei fordulóján első helyezést értél el. Milyen volt a verseny?
– Nagyon érdekes feladatsort állítottak össze idén... Kemény két és fél óra volt, de sikerült nyerni. (nevet) Elméleti és számítási feladatok egyaránt előfordultak és laborgyakorlat is volt. Nem volt könnyű menet, de megérte. Főleg akkor, amikor azt láttam, hogy a családom, a barátaim és tanáraim mennyire büszkék rám.

MÁR KÉSZÜL AZ ORSZÁGOS FORDULÓRA

– Hogyan készülsz az országos fordulóra?
– Az előző évi feladatsorokon keresztül gyakorolok és a tankönyveimből készülök. Hetediktől tizedik osztályig bármit kérdezhetnek, elég széles a skála. De szerencsére felkészítő tanáromra, Tündik Tamásra mindenben számíthatok. Sok hasznos anyaggal lát el, gyakorlatokat, feladatokat mutat és mindent elmagyaráz, amivel kapcsolatban kételyem támadna.

– A kémiával szeretnél továbbtanulni?
– Mindenképp szeretnék a későbbiekben is a kémiával foglalkozni. Most leginkább a gyógyszerészeti tanulmányok felé húz a szívem, de itt sem lenne hiány a kedvenc tárgyamból, ez biztos! (nevet)

Farkas Fanni