Veres Amarilla a nyolc között végzett
Veretlenül jutott tovább csoportjából a nyíregyházi kerekesszékes vívó, a kieséses szakaszban azonban nagy csatában kikapott.

 Öt mérkőzés, öt győzelem! Veres Amarilla megállíthatatlan volt Rióban a csoportküzdelmek során! Előbb az ukrán Breus ellen nyert 5-3-ra, majd a lengyel Fydrich-et verte 5-2-re. A lett Rozkova volt a következő ellenfél, és sima 5-1 lett a vége Amarilla javára. Az utolsó két meccs viszont nagyon izgalmasan alakult, egy kínai és egy hong kongi vívó ellen is szoros küzdelemben, 5-4-re nyert a nyíregyházi kerekesszékes vívó, és a nyolc közé jutott.

Itt az első ellenfele ismerős volt, mivel ismét az ukrán Yevheniia Breus ellen kellett vívnia. 6-6-ig fej-fej mellett haladtak, majd Amarilla két pontos hátrányba került, de 10-10-nél ismét döntetlen volt az állás. A folytatásban sem tudott egyik sportoló sem jelentős előnyt szerezni, 14-13-nál azonban ismét az ukrán talált, így ő jutott a négy közé.

- A 15 tusos asszóban egy brazil bíró ítélete miatt 5 büntető tust kapott Amarilla összesen, mert az oldalzsűri szerint támadás közben felemelkedett a székéből. Így kapott ki a világranglista 7. ukrán versenyzőtől 15:13 -ra - mondta röviden a találkozó után Pákey Béla, Amarilla mestere. 

Veres Amarilla élete első paralimpiáján veretlenül jutott tehát tovább csoportjából, és kevés hiányzott ahhoz, hogy az elődöntőbe kerüljön, így is ötödik lett.  Csütörtökön a csapatversenyben vívhat ismét. 

Dankó László