Véradás a Nyíregyházi Főiskolán

Ebben a tanévben már második alkalommal rendezik meg az intézményi véradást a Nyíregyházi Főiskolán. A nyíregyházi felsőoktatási intézmény minden évben indul a Magyar Vöröskereszt Országos Felsőoktatási Véradóversenyén. Kilencedik alkalommal hirdették meg a felsőoktatási véradóversenyt, melynek ez évi szlogenje: „Találd meg magadban a hőst!

További képekért kattintson a fotóra!

– Nagyon fontos, hogy a felsőoktatásban tanuló hallgatók adjanak vért, és minél több fiatalt be tudjunk vonni a véradásba – mondta Szarkáné Kövi Márta, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója. – A rendszeres véradók 70 százaléka ugyanis 40–60 éves, és szükség lenne a 20–30 éves véradókra is. Erre kitűnő alkalom a felsőoktatási véradóverseny, ami évről évre vonzza a fiatalokat. Azok a főiskolások pedig, akik a tanulmányi idejük alatt az intézményben évente egy-két alkalommal adnak vért, jó eséllyel válnak később is rendszeres véradóvá. A felsőoktatási véradóverseny ezen túl azért is jelentős, mert a diplomás fiatalok közül sokan olyan pályán helyezkednek el, ahol később akár a véradók toborzásában is segíthetnek.

Az Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében március 10. és 12. között délelőtt 10 és délután 3 óra között várják a véradókat a főiskola B épületében. A Nyíregyházi Főiskola az elmúlt években sorra a dobogón végzett az ezer és 10 ezer közötti hallgatólétszámú intézmények kategóriájában, s idén is szeretne hasonlóan jól teljesíteni.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)