Vendéglátó és kereskedő verseny

– A diákok két szakmacsoportban mérték össze tudásukat, az egyik a kereskedelem, marketing, üzleti adminisztráció, a másik pedig a vendéglátás. A verseny elméleti fordulóval kezdődött, majd gyakorlati feladatokkal folytatódott – mondta Kallós Angéla, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bencs László Szakiskola gyakorlati vezetője.

 

Fejleszteni a kreativitást

 

A verseny célja, hogy mérjék a szakiskolai keretek között átadott tananyag eredményességét, továbbá hogy fejlesszék a tanulók kreativitását, szakmai műveltségét és tájékozottságát.

 

Mindenkinek hasznos

 

A megyei szintű versenynek második alkalommal ad otthont a Szakképzési Centrum Bencs László Szakiskolája. Oroszvári István igazgató hangsúlyozta, a tavalyi év pozitív tapasztalatai indokolták, hogy idén is megrendezzék a megmérettetést. Hozzátette, egy ilyen verseny nemcsak a kitűzött célok, hanem a kölcsönös tanulási lehetőség miatt is igen fontos mind a diákok, mind a részt vevő intézmények és a szakoktatók számára.

 

Anyagi összefogás

 

– A verseny anyagi hátterét az Integrációs Kapocs Egyesület koordinálásával szponzorok teremtették elő. A megvalósításhoz szükséges nyersanyagok közel 200 ezer forintba kerültek – mondta Csaba Attila, a Csaba és Fia Kft. ügyvezető igazgatója. A szakmai megmérettetés valamennyi résztvevője emléklapot kap, az első három helyezettet pedig serleggel és tárgyjutalommal díjazzák.

Piszár Tünde