Végre verseny - Hosszú idő után léphetnek dobókörbe a nyíregyházi atléták

A hétvégén újra versenyezhet Szikszai Róbert. A Nyíregyházi Sportcentrum diszkoszvetője Szombathelyen léphet dobókörbe. Az atléta egy év múlva szeretne ott lenni az olimpián, amire minden esélye megvan. 

64,5 méter. Pár napja ilyen messzire repült Szikszai Róbert diszkosza edzésen. Bár a koronavírus-járvány miatt csak napi egy edzés szerepel a programjában, így is jó formában van a Sportcentrum atlétája. Mindössze fél méter hiányzik az olimpiai szinthez, melyet a jövő év elején szeretne teljesíteni. Egy országból három sportoló kvalifikálhatja magát a tokiói játékokra egy-egy számban, így amennyiben Szikszai Róbert megdobja a 65 métert, ott lehet a játékokon. 

- Februárban- márciusban jó formában voltam, folyamatosan jöttek a 62 méteres dobások, ami ebben az időszakban nem volt jellemző. Úgy terveztük, májusra teljesítem az olimpiai szintet, de sajnos a járvány miatt ezt nem lehetett. Mostantól viszont előre tekintünk, és a következő év elején remélem sikerül kiharcolnom a tokiói részvételi jogot - mondta Szikszai Róbert. 

Kerekes László tanítványának már nem kell sokat várnia az első megmérettetésre. A tervek szerint a hétvégén Szombathelyre utazik egy versenyre, a pálya pedig kifejezetten fekszik neki, egyéni csúcsát is itt dobta. Nyáron a Gyulai Memorial Magyar Nagydíjon is szeretne elindulni, és bár idén  nincs világverseny, a magyar bajnokságon a dobogó a cél a nyíregyházi sportoló számára. Szikszai  Róbert rangos nemzetközi viadalon már képviselhette Magyarországot, több Universiadén indulhatott, és Taipeiben dobogóra is állhatott. Mivel csak 25 esztendős, úgy érzi, számára jól jött az olimpia egy évvel történő elhalasztása, és Tokióban csúcsformában lehet majd.  A szombathelyi versenyen a nyíregyházi színeket Kerekes László tréner vezetésével Kerekes Dóra, Szikszai Róbert, Sipos Adrián , Czabán Áron,  Bucszánszki Zsombor, Kovács Roland, Járosi Richárd  és Tóth Balázs képviseli.