Végre táncolhat a nyíregyházi színésznő

„Ma éjjel táncolnék, hiszen a tánc oly szép” – énekelte Kuthy Patrícia 2008-ban a My Fair Lady népszerű dalát a Móricz Zsigmond Színházban. A nyíregyházi színésznőhöz illenek a musical sorai, imád ugyanis táncolni.

– Nagyon szeretem a táncot és a mozgást. Akik régről ismernek, azok tudják, mennyire közel áll hozzám, mert nagyon sokáig táncoltam – mesélte Kuthy Patrícia. – A nyíregyházi közönség ezt azért nem tudhatja, mert a Móricz Zsigmond Színházban eddig nagyon kevés ilyen szerepem volt. De azt mondhatom, hogy nagy szerelmem, szenvedélyem a tánc.

Kuthy Patríciát ebben az évadban láthatja táncos szerepben a nyíregyházi közönség. Szerepet kapott ugyanis a Krámer György rendezésében színpadra kerülő Koppélia című darabban.

[REKLAM]

A mű eredetileg Léo Delibes francia zeneszerző háromfelvonásos balettje, amelynek szövegkönyve E.T.A. Hoffmann A homokember című elbeszélése alapján készült. A Móricz Zsigmond Színház előadása, a rendező elmondása szerint, nem balett, sokkal inkább táncszínház.

Kuthy Patrícia egyelőre nem árult el sokat a szerepéről. Nem tudja ugyanis, hogy a bemutató előtt mennyit mondjon el róla a közönségnek. Annyi biztos: örömmel próbálja a Koppéliát, és nagy várakozással néz az előadás elé, amelyben végre táncolhat.

F. A.