Véglegesek a koronavírussal kapcsolatos nemzeti konzultáció kérdései

A koronavírussal kapcsolatos nemzeti konzultáció kérdései véglegesek, az első négyet szerdán közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Az első kérdés az lesz, hogy a magyarok mely védelmi intézkedéseket támogatják a járvány esetleges újabb hulláma esetén – hangzott el az M1 Híradójában.

Először is azt a kérdést szeretnénk feltenni, hogy a magyarok mely védelmi intézkedéseket támogatják a járvány esetleges újabb hulláma esetén. Ez a kérdés abból a szempontból rendhagyó, hogy több válaszlehetőséget is meg lehet jelölni a lehetséges kilencből a maszkviseléstől a kijárási korlátozásig. Azért érdemes feltenni ezt a kérdést, mert a szakemberek egyetértenek abban, hogy azok az igazán hatékony járvány elleni intézkedések, amelyeknek nagy a társadalmi támogatottsága – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

A második kérdés arra vonatkozik, hogy fenn kell-e tartani a járványügyi készültséget mindaddig, amíg fennáll a második hullám veszélye. Erről már most nagy vita zajlik a parlamentben – tette hozzá. A harmadik kérdés az idősotthonok védelméről szól. Ez azért aktuális, mert Magyarországon a járvány minden negyedik áldozata idősotthonban élt.

A negyedik kérdés a védőfelszerelésekre vonatkozik, ezekből az egész világon nagy hiány alakult ki, így a kérdés az, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy ne legyünk kiszolgáltatottak, meg kell-e erősítenünk a magyarországi gyártókapacitásokat. A kérdőíven 13 kérdés szerepel, a többit a következő napokban mutajuk majd be” – tette hozzá.

 

Forrás: hirado.hu