Véget értek a röpimeccsek
Véget ért Nyíregyháza belvárosában az ötödik Hübner Strandröplabda Verseny. Az ország különböző pontjairól és külföldről összesen 33 együttes nevezett, és a játékosok között válogatottak is szerepeltek.

Négy napra alkalmi röplabdapályává változott Nyíregyháza belvárosa, hiszen 2012-től a Kossuth téren rendezik meg a Hübner Strandröplabda Versenyt. A közel 200 köbméter homokból épített alkalmi pályán bárki kipróbálhatta a sportágat.

 

Hübner-Nyíregyháza

 

A nyitómeccset a névadó szponzor csapata játszotta Nyíregyháza önkormányzatával, döntetlen lett az eredmény. Csütörtökön gálamérkőzéseket rendeztek a nyíregyházi intézmények, cégek számára, ahol a rendőrség együttese győzött. Pénteken este az amatőr versenyek után a város sportcsapatai léptek pályára, a találkozók után pedig bárki kipróbálhatta a strandröplabdát. Az idei torna csütörtöktől vasárnapig tartott.

 

Profik is a csapatokban

 

Különlegesség, hogy több profi röplabdás is tagja volt egy-egy csapatnak, így a válogatott Szakmáry Gréta, Sitku Tamara, Andrejkovics Alexandra és Erdős Zsófia is pályára lépett. Szakmáry Gréta örülhetett is, hiszen csapatával, a Hammer Time együttesével megnyerték az amatőr bajnokságot. Érdekesség, hogy az együttesnek tagja volt a kosárlabdázó Nagy Krisztián és a kézilabdázó Erdő Zoltán is.

 

Országos bajnokság

 

Vasárnap a nyíregyházi cégek csaptak össze, ahol a fináléba a házigazda Hübner és a címvédő Michelin gárdája jutott. Nagy csatában az utóbbi győzött. Az Országos Strandröplabda Bajnokság második fordulóját is Nyíregyházán tartották, ezért a vasárnapi finálé helyszíne is a Kossuth tér volt. Ebben a nőknél nyíregyházi siker született, hiszen Szombathelyi Szandra Molcsányi Ritával párban megnyerte a tornát, míg a férfiaknál a Kaszap–Nacsa duó végzett az élen.

 

A pálya marad...

 

Mivel a névadó cég, a Hübner és Nyíregyháza között nagyon jó a kapcsolat, ezért a mostani strandröplabdapályát is felajánlották a városnak. A megyeszékhelyen rövidesen döntenek arról, hol állítják fel, ahol egész évben használhatják majd a sportbarátok.