Szpari: pénz már van, a keret még alakul
Az anyagi feltételek miatt már nem aggódik, azonban szeretné, ha az NB II-es játékoskeret már véglegessé válna – ezt nyilatkozta szerkesztőségünknek Mátyus János. A Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője azt mondta, bár hétvégén már egy nemzetközi felkészülési tornán vesznek részt, most az a legfontosabb, hogy július végére álljon össze a nyerő csapat.

Kemény edzéseket vezet ezekben a napokban Mátyus János. A Szpari vezetőedzője egyrészt egy nemzetközi tornára készül a játékosokkal, másrészt már csak néhány hét maradt az NB II-es szezon rajtjáig (július végéig), a keret azonban még nem végleges. Több próbajátékos is megfordult a csapatnál és a múlt héten szinte mindennap bejelentették egy-egy új futballista érkezését.

 

Felkészülési feszültség

 

A mester azt mondja, nyugodtabb lenne, ha már minden pozícióra a megfelelő játékos állna rendelkezésére, de bízik a tulajdonos és szakmai stáb alapos munkájában.

– Kezdek „feszült” lenni, de – komolyra fordítva a szót – maximálisan bízom a főnökeimben, s tudom, hogy Révész Bálint és Brekk János mindent megtesz annak érdekében, hogy minél korábban összeálljon jó erőkből a végleges keret. Persze az lenne a legjobb, hogy ha jövő hétfőn, az abaújszántói táborunkra teljes csapattal tudnánk utazni, de nem izgulok, csak várom, hogy ez összeálljon, ami még kicsike türelmet igényel – nyilatkozta a tréner.

 

Biztos háttér, városi támogatással

 

Mátyus hozzáfűzte, nagyon örült annak, hogy múlt csütörtökön Nyíregyháza város képviselő-testülete megszavazta a csapat NB II-es szponzori támogatását. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat éves szinten 65 millió forinttal járul hozzá a Nyíregyháza Spartacus költségvetéséhez. Ha pedig sikerül az NB I-be feljutni, további 50 millió forint jár a klubnak – a tulajdonosok jelentős anyagi hozzájárulása mellett.

 

Első osztályú motiváció

 

A vezetőedző szerint ez azt jelenti, hogy a város fontosnak tartja a helyi focit és saját forrásaiból is motiválja a csapatot annak érdekében, hogy egy év múlva ismét az NB I-be kerüljön. Ennek azonban az a záloga, hogy kiváló kvalitású focistákkal kezdje az NB II-t a csapat Mátyus szerint. Nagy reményt fűznek Rudolf Gergelyhez, aki korábban a DVSC mellett Olaszországban és Görögországban is bizonyította már a tehetségét.

 

Rudolf – válogatott erősítés

 

A 31 éves játékos nyíregyházi származású és mindent megtesz annak érdekében, hogy szülővárosa jól szerepeljen a bajnokságban. – Az NB II-t nem lesz olyan könnyű megnyerni, mint a harmadosztályt. Nehéz meccsek lesznek, több olyan gárda van, amely szeretne felkerülni. Bízok a csapatban, az edzői stábban, hogy majd olyan játékosokat hoznak, akik segítséget és erősítést jelentenek számunkra – fogalmazott a korábbi válogatott labdarúgó.

 

Már szombaton meccs

 

A Szpari jelenlegi kerete élesben először szerdán bizonyíthatja mire képes. Július 6-án délután öttől Aradon, a helyi csapattal mérkőznek meg a Kamilla Gyógyfürdő Nemzetközi Kupán. Aki nem akar ilyen messzire utazni egy Szpari meccsért, annak szombaton este 6-tól elég csak a stadionba kimenni szurkolni. Itt a Balmazújvárossal csatáznak majd a Spartacus játékosai.

Z. Pintye Zsolt