Véget ért a strandszezon Nyíregyházán is

A strandolás szerelmesei nem panaszkodhattak az idei nyár időjárására, hiszen öt alkalommal volt hosszan tartó hőségriadó, az esőfelhők sokáig elkerülték a nyíregyházi fürdőhelyeket. Sóstón a főszezonban többször is kitehették volna a megtelt táblát, sokan pihentek az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben, valamint a Tófürdőn. Persze kiváló programok is színesítették a sóstói nyarat, az éjszakai fürdőzéseken túl volt SóstóFeszt, Országos Strandfoci Bajnokság, Úszó Alkalmatlanságok Tréfás Vetélkedője, Tóparti Bográcsparty és Coca-Cola Strandparty is. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. strandjai a számok tükrében is eredményes szezont zártak augusztus végén.

 

312 EZREN VAKÁCIÓZTAK A NYÍREGYHÁZI FÜRDŐKBEN

 

Dr. Podlovics Roland vezérigazgató elmondta, a nyári vakáció három hónapja alatt az Aquarius Élmény- és Parkfürdőnek 238 ezer, a Tófürdőnek pedig 39 ezer látogatója volt. Ha a Júlia fürdő és a Fürdőház vendégeit is számoljuk, akkor összesen 312 ezren vakációztak a nyíregyházi fürdőkben. Örvendetes, hogy baleset és más rendkívüli esemény nélkül sikerült ezt a kiemelkedő forgalmat kezelni. Visszatérő vendégek a lengyel, szlovák, ukrán és román turisták, de hazánk más tájairól is sokan érkeztek Sóstóra az idei nyáron.

 

FÜRDŐZÉS ÉS ÚSZÁS EGÉSZ ÉVBEN

 

A strandok zárását követően az Aquarius Élményfürdő, a Júlia fürdő és a Fürdőház egész évben várja a vendégeket. Az úszni vágyókat a Parkfürdő 50 méteres medencéje szeptember végéig fogadja, akkor lesz egy kéthetes szünet, befedik és elvégzik a karbantartási munkákat, majd újra megnyitják a már téliesített medencét.

Szoboszlai Tibor