Véget ért a strandszezon

 A strandolás szerelmeseit nem kényeztette el az idei nyár időjárására, hiszen alig volt hosszan tartó hőségriadó, és az esőfelhők is többször megjelentek a nyíregyházi fürdőhelyeken. Persze Sóstón a főszezon több hétvégéjén is kitehették volna a megtelt táblát, sokan pihentek az Aquarius Élmény és Parkfürdőben, valamint a Tófürdőn. Emellett kiváló programok is színesítették a sóstói nyarat, az éjszakai fürdőzéseken túl volt SóstóFeszt, Országos Strandfoci Bajnokság, Sárkányhajó Fesztivál, Tóparty Bográcsparty és Coca-Cola Strandparty is. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. strandjai a számok tükrében átlagos szezont zártak szeptember elején.

 

KIEGYENSÚLYOZOTT VENDÉGSZÁM

 

Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője elmondta, turisztikai szempontból jó szezon volt az idei is, de a vendégszám tekintetében a 30 fok alatti hőmérsékletek érezhetőek voltak a tavalyi, kiemelkedő forgalmú nyár után. A vakáció három hónapja alatt az Aquarius Élmény és Parkfürdőnek 212 ezer, a Tófürdőnek pedig 26 ezer látogatója volt.

 

SIKERES NÉPSZERŰSÍTŐ KAMPÁNY

 

Az értékesítési vezető hozzáfűzte, idén is eredményes volt a város turizmust népszerűsítő kampánya, hiszen egyre több vendég érkezett Szlovákiából és Lengyelországból, de az eddig csak Gyuláig és Hajdúszoboszlóig autózó román turisták is megjelentek Sóstón. A strandok zárását követően az Aquarius Élményfürdő, a Júlia Fürdő és a Fürdőház egész évben várja a vendégeket. Az úszni vágyókat a Parkfürdő 50 méteres medencéje továbbra is fogadja, majd októberben befedik és elvégzik a karbantartási munkákat, és újra megnyitják a már téliesített medencét.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)