Vége a harmadik hullámnak, elbúcsúzott az operatív törzs

Utolsó tájékoztatóját tartotta az operatív törzs.

Minden adat a járvány harmadik hullámának lezárást mutatja, de nem zárható ki, hogy ősszel újra fellángol a koronavírus – erről a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője Galgóczi Ágnes beszélt az operatív törzs utolsó sajtótájékoztatóján.

Sikerült a járvány harmadik hullamát letörni, a szennyvíz koncentrációja eléri a tavaly nyáron mért szintet és növekedést egyik városban sem tapasztaltunk – mondta.

A járványra jellemző a változékonyság, valamint a szezonalitás, ami előrevetítheti hogy újabb fertőzések alakulhatnak ki ősszel.

Ezzel fontos a védőoltási program folytatása, hogy minél szélesebb körű legyen az átoltottság. Eddig a magyar lakosság 54 százaléka átoltott az európai 42 százalékos átlaghoz képest.

Levében kérték a háziorvosokat, hogy tájékoztassák azok, akik már regisztráltak de nem vették fel az oltást, vagy kivárnak, hogy jelentkezzen oltásra.

A tájékoztató végén Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese elköszönt a nézőktől, mint mondta utoljára tartottak tájékoztatót, mivel a harmadik hullám véget ért.

 

Forrás: hirado.hu