Védőfelszerelést kaptak a tűzoltók

Egy autónyi adomány érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság udvarára. A védőfelszerelések Franciaországból érkeztek, és az önkéntes tűzoltó egyesületek és járási mentőcsoportok munkájához nyújtanak segítséget.

– Mulhouse és a francia város környékén lévő tűzoltóságok gyűjtöttek össze egy 50 köbméternyi szakfelszerelést, amelyben gyorsbeavatkozó sugarak, tömlők, bevetési kabátok, csizmák és sisakok, illetve a mentőcsoportok munkájához szükséges ruhák kerültek – mondta Kelemen Zsolt, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke. – Az adományt a Hajdú, a Borsod és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók között osztjuk szét, de jut felszerelés Kárpátaljára is. Az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázhattak a felszerelésekre, a mentőszervezetek számára pedig egyenlően elosztottuk.

További képekért kattintson a fotóra!

A Franciaországból érkezett adományt ünnepélyes keretek között vették át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

– A kapott felszerelések nagyban segítik a megyében tevékenykedő tűzoltók munkáját – mondta Dombrády László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnöke. – Az önkéntes tűzoltó egyesületeknek és járási mentőcsoportoknak ugyanis anyagi fedezet híján nincs sok lehetőségük eszközök vásárlására.

A kormány és a parlament döntése alapján 2015-ben a tavalyi 300 millió forint helyett már 500 millió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására. Ebből 400 millió forint kimondottan tűzoltási szakfeladatokhoz, 100 millió pedig mentőszervezeti tevékenységekhez kötött. A pályázati kiírás várhatóan április végén jelenik meg.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)