Vasárnapra is jutott egy futamgyőzelem Olaszországban

Vasárnap a kamion EB sorozat utolsó két versenyét rendezték az olaszországi Misano-ban.

Kiss Norbert, a Révész Racing pilótája már háromszoros Európa-bajnokként állhatott rajthoz, de cseppet sem vett vissza a tempóból. Megnyerte az időmérő edzést, majd tökéletes verseny produkálva rajt-cél győzelmet aratott. Négy másodperccel előzte meg Hahnt, héttel a harmadik helyen befutó Albacetet. Az is eldőlt, hogy a bajnokságban Sascha Lenz végzett a második helyen, míg Adam Lacko harmadikként zár a hátralévő verseny eredményétől függetlenül. 

A szezon utolsó futamán a fordított rajtrácsnak köszönhetően Kiss Norbert a mezőny közepéről indulhatott. Az első körben Faas ellen harcolt, miközben Lenz az élre állt. A magyar pilóta a 7. helyen haladt, majd féltávnál sikerült javítani egy pozíciót. A 7. körben Hahn mellé is bement, de utóbbi egy agresszív manőverrel visszaelőzte. Óriási csatát vívtak! Egy körrel a vége előtt aztán Koloc autója elfüstölt, és mivel már csak egy kör volt hátra, a versenybíró a piros zászló mellett döntött. Így Lenz nyerte a versenyt, Kiss Norbert egy hatodik hellyel fejezte be a szezont. 


A Révész Racing magyar pilótája 276 pontot szerzett az idény során, a bajnoki második Sascha Lenz 227, a harmadik Adam Lacko 203 ponttal zárt. A Good Year Cup-ot Shane Bereton nyerte Teo Calvet és Steffen Faas előtt.