Vasárnapi VIDOR programok

A Városalapítók szobor melletti rész 15.30-tól 19 óráig ezen a napon is az utcazenészeké. A Városháza előtt pedig Street Comedy Show-t láthatunk.

16 órától Varázstükör II rökütszáraV – utcaszínház, Az Utcaszínházi alkotóközösség és a borsodi „Színházat Mindenkinek” program során megismert fiatal alkotók első zenés utcai fúziója mutatja be műsorát.

A Korzó Színpadon 16 és 17 óra között Bognár Szilvi és zenekara lép fel, majd őket a Salamon Beáta és a Méta együttes követi.

SOMNAKAJ – GIPSY MUSICAL A VIDOR-ON
,,Az előadás koncert és színház, tánc és irodalom, tradicionális képzőművészet, hagyományőrzés és modern formák találkozása. Igazi cross over. Valóságos örömzene” – így jellemzi magát a számos ismert művész által életre hívott előadás, amely most Nyíregyházán is megtekinthető. A produkció egyik legfőbb törekvése a roma kultúra bemutatása, mint a nemzeti és az európai kultúra része, illetve olyan magas művészi színvonalú kulturális élmény biztosítása, mely alkalmas lehet a diszkrimináció terén történő pozitív szemléletváltás beindítására a társadalomban. A főszerepben Falusi Mariann, Oláh Gergő, Papadimitriu Athina és sokan mások.

Folytatódnak a színházi seregszemle előadásai is a Móricz Zsigmond Színházban. Vasárnap a Katona József Színház előadásában Joël Pommerat A két Korea újraegyesítése című színművét (Borbély Alexandra, Fullajtár Andrea, Ónodi Eszter, Rezes Judit, Szirtes Ági, Keresztes Tamás, Kulka János, Nagy Ervin, Ötvös András, Sáry László), a Rózsavölgyi Szalon produkciójaként pedig Bernard Slade Váltótársak című vígjátékát (Klem Viktor, Pálos Hanna és Szabó Győző) láthatja a VIDOR Fesztivál közönsége.

A zenei színpadon este a sokak által várt Lovasi András vezette Kiscsillag zenekar lép fel 19 órától. A csapat valószínűleg a régi slágereik mellett a 2014-ben készült lemezük anyagát mutatja majd be.

A VIDOR vasárnapi Kossuth téri programját közös filmnézés zárja. A Swing biztos jó szórakozást nyújt majd ezen a kellemes nyár végi estén, hiszen három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét, a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele? Főszereplők: Ónodi Eszter, Csákányi Eszter, Törőcsik Mari, Kulka János, Törőcsik Franciska.

22 órakor a Tűzzsonglőrök zárják a mai programsorozatot.

További mai programok:

Bessenyei tér, 18.40 Térzene

VIDOR-Kert: 21.00 Ed is on, 22.00 Táncház – Ham ko Ham

Móricz Zsigmond Színház Galéria: 18.30 Keleti Éva kiállítása

Korzó sétány és sétálóutca: 15.30 Pantomimesek

Korzó sétány és sétálóutca: 15.30 Karikaturisták

Házasságkötő terem előtt: 17.00 és 18.00 óra Ugrókötelesek

OTP előtt: 17.30 Agni Triom vidám zsonglőr műsora

Nyíregyházi Zsidó Hitközség zsinagógája: 17.00 populÁria

Cinema City: 16.30 Argo 2 Közönségtalálkozóval

És ne feledjék, hétfőn is lesz VIDOR!

Még program a VIDOR-on

(-z -a)