Vasárnap tovább melegszik az idő, sok napsütésre számíthatunk

Vasárnap tovább melegszik az idő, sok napsütésre számíthatunk
Vasárnap napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul. Hétfőtől újra több helyen várható zápor, zivatar, illetve eső is.

Vasárnap éjjel délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, addig azonban gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Az éjszaka első felében még egy-egy zápor előfordulhat, majd ezt követően csapadék már nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás. Elsősorban keleten ködfoltok lehetnek. A késő esti 12, 17 fokról hajnalra 8 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet – tájékoztat azOrszágos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésreszámíthatunk. Főként északon néhol záporzivatar kialakulhat. A Kisalföldön helyenként megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében szélerősödés előfordulhat. A hőmérséklet 23 és 27 fok közé emelkedik.

A jövő hét elején, hétfőn éjjel délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben csupán hosszabb-rövidebb napos időszakok valószínűek. Több helyen várható záporzivatar, illetve eső is. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 1016, nappal a maximum 1926 fokközött alakul.

Kedden többnyire erősen felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Sokfelé várható zápor, szórványosan zivatar. A déli szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat. Éjszaka 1217, nappal 1926 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

Szerdán többnyire erősen felhős idő várható hosszabb-rövidebb naposidőszakokkal. Többfelé várható esőzápor, néhol zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, de az ország keleti felében élénk délnyugati légmozgás lesz a jellemző. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1016, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 15, keleten 24 fok körül alakul.

A jövő hét második felében újra több napsütésben és magasabb hőmérsékleti csúcsértékekben bízhatunk.

 

Forrás: hirado.hu