Vasárnap megnyitott az Adventi Forgatag Nyíregyházán

Nov 23, 2015

Az év egyik legjobban várt időszakához közeledve lassan mindannyian karácsonyváró hangulatba kerülünk. Az ünnepi fények csak advent első vasárnapjától fogják bearanyozni Nyíregyháza belvárosát. A Kossuth tér feldíszített házikói vasárnap délután kinyitották ajtóikat. Az esős idő ellenére sokan látogattak el a forgatagba és megízlelhették a friss hurkát, kolbászt és malacsülteket.

A kolbászok és sült húsok mellett megkóstolhattuk a burgonyachipset, kürtőskalácsokat a legkülönbözőbb ízesítésekben, ínycsiklandozó narancsos és hagyományos forralt borokat, és – mert városunk egyik teaháza is kivonult – akár a világ másik felére is elkalandozhatunk egy-egy korttyal. A helyszínen fogyasztható különlegességek mellett a kézműves termelők is bemutathatták termékeiket – többek között egyedi sajtok és ízletes lekvárok csábítják el a nyíregyházi forgatagba érkezőket.

A karácsonyhoz kötődő ételek és italok mellett ajándéktárgyak és kézműves termékek kaphatóak a forgatag házikóiban. Fakanalak, evőeszközök, konyhai kiegészítők és fazekak is megtalálhatóak a kínálatban, valamint téli ruhaneműk közül is válogathatunk – például aki kesztyű nélkül érkezik, beszerezhet egyet!

A karácsonyi forgatagok kínálatában mindig megtaláljuk a sült gesztenyét. (Ha az advent hangulatát otthon is szeretnénk megteremteni, készítsük el mi magunk a sült gesztenyét – eláruljuk hogyan. Szerezzünk be 1 kg gesztenyét és áztassuk vízbe legalább egy órára. Ahogy lejár az idő, vágjuk be a domború oldalakat egy éles késsel, majd tegyük a szemeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 200 fokon 25–30 percig süssük.)

Az Adventi Forgatag árusai sok különlegességgel várják az ide látogatókat. A következő vasárnaptól pedig ünnepélyes gyertyagyújtással, sztárfellépőkkel és programokkal kedveskednek a szervezők.

Fotó és szöveg: Farkas Fanni

Előző hír
Swing, szerelem, Szulák - koncert a VMKK-ban
Következő hír
Beszélgetés egy 56-os hazafival

Kapcsolódó híreink