Vasárnap már a Húsvéttal szeretnének foglalkozni - negyeddöntős párharc a kosarasoknál

Izgalmas mérkőzést játszott egymással a Nyíregyháza Blue Sharks és BKG Príma SE pár napja. Akkor 94-83-ra a Cápák győztek, így előnnyel várhatják a két győzelemig tartó párharc második felvonását, melyet pénteken Szigetszentmiklóson rendeznek. A két csapat alaposan kiismerte egymást, a BKG remekül dobott az első meccsen, a Nyíregyháza pedig a mérkőzés második felében hasonlóan védekezett. A szakmai stáb abban bízik, pénteken az egész mérkőzésen jó teljesítményt nyújt majd a csapat, és lezárhatja a párharcot a Blue Sharks. Ha a BKG győz, Húsvét vasárnap a Continental Arénában újból találkoznak a felek.

- A rájátszásban minden mérkőzésnek sokkal nagyobb jelentősége van. Az első mérkőzés nagy tanulsága az, hogy nem lehet egy picit sem lazábban, könnyedebben venni a találkozót. 120%-os koncentrációra van szükség a győzelemhez, és akkor vasárnap mindenki nyugodtan a Húsvéttal foglalkozhat – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató. 

Az ellenfél távolról volt hatékony az első mérkőzésen, és fontos lesz az is, ki nyeri a palánk alatti csatákat. A nyíregyháziaknál mindenki bevethető, sérülés nem akadályozta a felkészülést, az ellenfélnél viszont az egyik meghatározó ember játéka kérdéses. Amennyiben a Blue Sharks nyeri a mérkőzést, a legjobb négy közé jut, és várhatóan a Veszprémmel találkozik majd az elődöntőben.