Vasárnap futófesztivál - Kovácsovics Fruzsina koncerttel

Vasárnap rendezik a III. Nyíregyházi Futófesztivált. Bár az online nevezés már lezárult, a helyszínen is lehet jelentkezni az 5,10 vagy akár a 21 km-es távra is. A nap során kulturális programok is lesznek, színpadra lép Kovácsovics Fruzsina is. 

Vasárnap harmadik alkalommal rendezik meg a Nyíregyházi Futófesztivált. 1, 5, 10 és 21 km a versenytáv, melyre az online jelentkezés ugyan lezárult, de a helyszínen is lehet majd nevezni. Az előnevezések alapján már több induló lesz mint tavaly, a szervezők pedig abban bíznak, a létszám meghaladja majd az ezer főt. Nemzetközi lesz a futófesztivál, határon túlról is érkeznek futók, és Nyíregyháza testvérvárosai is indítanak csapatokat. Szokás szerint a verseny előtti estén egy motivációs est lesz a Szindbádban, ahol sportolók, közéleti személyiségek, művészek beszélnek a sporthoz fűződő viszonyukról. 

- A motivációs estre azokat várjuk, akik bármelyik távra beneveztek, lehet az akár az 1 km-es jótékonysági verseny is. A mostani rendezvényen arra keressük a választ, hogyan lehet a család és a karrier mellett a sportot rendszeressé tenni. Neves előadók érkeznek, akik saját tapasztalataikat osztják majd meg a közönséggel - mondta Dr. Bana Richárd főszervező. 

A főtámogató Wittur Sematic most is az esemény mellé állt. Az idei futófesztiválon több kedvezménnyel is készülnek, melynek célja a gyermekek és a családok megszólítása. Ezért vasárnap számos kiegészítő program várja a Kossuth térre érkezőket, így 10 órától Kovácsovics Fruzsina ad koncertet a Vidor nagyszínpadán. De lesz ugrálóvár, az Extreme Trail Egyesület pedig egy akadálypályát épít, melyet bárki kipróbálhat. A Mozaik Med félmaraton 8.30-kor rajtol, és a 21 km-es táv útvonalát a város legszebb részein alakították ki. 8.40-től startol a Coloplast 10 km, majd 8.50-től a Mozdulj Nyíregyháza 5 km-es versenye. Az 5 km-es távon 45 perc, a 10 km-es távon pedig 1 óra 20 perc a szintidő. A gyerekverseny, majd a jótékonysági 1 km 11.20-kor indul.  A jótékonysági távon idén a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak fognak gyűjteni, és bárki nevezhet, olyan is, aki már teljesítette valamelyik távot.