Városrészek bajnoksága – Kedd délutánig várják a csapatok nevezését

Nyíregyháza első közösségi élménybajnokságát rendezik meg márciusban, ezen a héten hétvégén indul a Városrészek Bajnoksága. Maximum harminc, tíz fős csapat jelentkezését várják kedd délután 16 óráig. A résztvevőknek nincs szükségük kiemelkedő fizikai állóképességre, a szervezők célja, hogy a játékos, ügyességi feladatokkal egy közösségi élményt nyújtsanak a csapatoknak.

Az akadálypályák és a különleges versenyek már nem ismeretlenek a nyíregyháziak számára, most egy újabb megmérettetésre hívják és várják a helyieket, egy játékos, élménydús csapatversenyt szerveznek márciusban. A Városrészek Bajnokságára összesen harminc csapat nevezhet, mindegyiknek tíz főből kell állni.

Csapatösszetétel

Az összetétel sem mindegy, három főnek legalább 18 éves férfinek, további három főnek legalább 18 éves nőnek kell lenni, szükség van két fő 10 és 16 éves kor közötti gyerekre is, a fennmaradó két főt pedig a csapat maga választhatja ki. A jelentkezőknek nem szükséges egy körzetben élni, ők maguk jelölik meg, hogy melyik városrészt képviselik.

Városrészek Bajnoksága

Harminc csapatig tudunk nevezést fogadni, hiszen három elődöntőnk lesz. Egy elődöntőben tíz csapat fog versenyezni és az elődöntőknek az első három helyezettje, tehát összesen kilenc csapat fog bejutni a nagy döntőbe. Az is lehet, hogy mind a harminc csapat egy városrész nevében versenyez, de azért mi bízunk benne, hogy mivel széles a paletta, tizenöt városrészünk van, reméljük, hogy mindegyikből összejön majd egy-egy csapat, de ha valahonnan több csapat jön, annak sem lesz akadálya.” – nyilatkozta Hornyák Enikő, Nyíregyháza sportreferense.

Játékos, ügyességi feladatok

A nevezési lapon meg kell adni a csapatnevet, ki kell választani a tizenöt város rész közül, hogy melyikből indulnak, majd az egyéb adminisztratív adatokat is be kell írni. A jelentkezőknek nincs szükségük kiemelkedő fizikai állóképességre, a szervezők célja, hogy a játékos, ügyességi feladatokkal egy közösségi élményt nyújtsanak a csapatoknak. Az elődöntők helyszíne az új Atlétikai Centrum lesz a kertvárosban.

Itt lesz egy 70 méter hosszú akadálypálya, olyasmi mint egy Exatlon műsorban, számos ügyességi, játékos feladattal. Lesz egy óriási élő csocsó pálya és lesz egy foot darts nevezetű játék, tehát három nagy helyszínen fognak a csapatok versenyezni egymással.” – tette hozzá a sportreferens.

Nevezési határidő

A csapatok kettesével, egymás ellen versenyeznek, az időeredmények és a pontszámok számítanak majd. A nevezési határidő március elseje 16 óra, vagyis kedd délutánig tudják fogadni a csapatok regisztrációját. A nevezési lapot a varoshaza.nyiregyhaza.hu oldalról lehet letölteni és a sport@nyiregyhaza.hu címre várják. Az elődöntőket szombatonként rendezik meg az Atlétikai Centrumban, március 5-én, 12-én és 19-én, a döntőt pedig majd a Continental Arénában március 27-én vasárnap. A csapatok elődöntős beosztását sorsolással döntik el a nevezések beérkezése után.