Városi segítség a Szparinak
Nyíregyháza önkormányzata szponzori szerződést köt a Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapatával.

A Szpari hiába harcolta ki a pályán a bennmaradást, nem kapta meg az MLSZ-től az élvonalbeli indulási jogot. Így a klub ebben a szezonban az NB III-ban indulhatott csak, ott jelenleg száz százalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot. A csapat téma volt Nyíregyháza legutóbbi közgyűlésén is. A város vezetői közül többen megjegyezték, az NB I-ből történő kizárás után példátlan összefogás alakult ki. A klub tulajdonosa jelezte, a jövőben is a csapat mögött áll, és az elmúlt meccsek bizonyították, a szurkolók is kitartanak a Szpari mellett. Nyíregyháza önkormányzata is úgy döntött, 30 millió forintról szóló szponzori szerződést köt a csapattal, az összeget pedig tíz egyenlő részben, havonta kapja majd meg a klub. Az önkormányzat ebben a szezonban is célhoz köti a szponzori támogatást: az elvárás, hogy a csapat a lehető legrövidebb időn belül jusson vissza az első osztályba. Amennyiben megnyeri az NB III-as bajnokságot a Szpari, további 35 millió forintot kap.

– Utóbbi összeget akkor kapja meg a Spartacus, ha bajnok lesz az idei szezon végén. Támogatjuk a csapatot, hogy visszajusson a legjobbak közé – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Brekk János szakmai igazgató megköszönte az önkormányzati segítséget, és bízik abban, hogy a következő szezont már egy osztállyal feljebb kezdheti a klub.

Példátlan volt az egyetértés a közgyűlésen, illetve érezzük azt az összefogást, ami most jellemzi a várost a csapat kapcsán. A játékosok nevében ígérem, hogy megháláljuk a bizalmat – mondta Brekk János, a Nyíregyháza Spartacus szakmai igazgatója.

A csapat jelenleg a Magyar Kupában is versenyben van, a második fordulóban a Vác lesz az együttes ellenfele, míg a bajnokságban Tiszaújvárosban lép pályára a Spartacus szombaton.

Dankó László