Városi nőnapi ünnepség

A Nyíregyháza Táncklub is szórakoztatta a település hölgy tagjait azon az ünnepségen, amelyet a város önkormányzata szervezett nőnap alkalmából. A Váci Mihály Kulturális Központban szórakoztató műsorszámokkal kedveskedtek a hölgyeknek. A városban fontosnak tartják, hogy évről évre megemlékezzenek a társadalom fontos szereplőiről.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere megemlékezésében egy nagy francia gondolkodóra utalt, aki azt mondta, hogy a civilizált társadalmak mind ünnepelték a nőt. Az alpolgármester kifejtette, amióta a családmodell összeállt a társadalmakban, azóta központi szerepe van a nőknek, nemcsak az anyaság intézményében, hanem a család összetartásában is. Dr. Ulrich Attila hozzátette, a nők társadalmi és gazdasági területen is sok mindent a kezükben tartanak, ezért is kell ünnepelni őket minden évben.

A nőnapi kikapcsolódás a résztvevőknek is jólesett. A programokon kicsit kiszakadhattak a mindennapi rutinból.

A városi nőnapi megemlékezésen a táncos produkciók mellett a Móricz Zsigmond Színház művészei is előadásaikkal szórakoztatták a megjelent hölgyeket.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)