Városházi kuckójában várja a gyerekeket a Mikulás

Egyetlen szabad perce sem volt az elmúlt napokban Nyíregyházán a Mikulásnak, folyamatosan érkeztek a gyerekek a Kossuth téren felállított faházikóba. A Télapó advent első vasárnapjától ott várta az óvodásokat és iskolásokat, akikről jól tudta, az elmúlt évben rossz vagy jó gyerekek voltak.

 

A VÁROSHÁZÁRA KÖLTÖZÖTT A MIKULÁS

 

A Mikulás ma beköltözött a városházára. A Nyitott Városháza program keretében három napon át ott tart fogadóórát a gyerekeknek.

Az első óvodás csoport dallal érkezett a Télapóhoz. A kicsik szépen énekeltek, így a Mikulástól szaloncukrot kaptak. Olyan gyermek is volt, aki verssel köszöntötte a nagyszakállú öregapót, és sokan azt is elmondták, mit szeretnének kapni a kifényesített csizmájukba.

További képekért kattintson a fotóra!

Késmárki Luca azt mesélte, egy szilajlovat szeretne, és Lyriát a „Mia és Én”-ből. Mihálka Zengő Jázmin pedig azt mondta, egy rocksztár színpadot és egy kis csúszdát kér ajándékba.

 

HOSSZÚ A KÍVÁNSÁGLISTA

 

A Mikulás minden évben várja a gyerekeket, már sok-sok verset, dalt és kérést hallott, látja, hogy hosszú a kívánságlista, de azt mondja, a kicsik minden évben meg tudják lepni.

– Idén találkoztam egy kislánnyal, akinek a kívánságlistáján egy feleselő papagáj szerepelt. Elnevettem magam, mert ilyet még nem hallottam. Kiderült, hogy ez egy új játék. Mindenképpen utánajárok és megpróbálom beszerezni, hogy a kislány kívánsága teljesüljön – mondta mosolyogva a nagyszakállú öregapó.

A Mikulás Nyíregyházán szombat estig a városházán várja a gyerekeket. December 6-án, vasárnap reggel viszont visszaköltözik a Kossuth téri faházba, és estig ott tart fogadóórát.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)