Várják a megígért fejlesztéseket a Tünde után és a Lujza utcán is

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta, Nyíregyházán még 300 kilométernyi aszfaltozatlan út van, s ezzel kapcsolatban ő személy szerint is több javaslatot is benyújtott a 2017-es és 2018-as országos költségvetéshez a parlamentbe. A kormányzattól kapott kétmilliárd forintot azonban szerinte többnyire belvárosi utakra fordították, nem pedig a külterületekre. Lengyel Máté két utcát külön is kiemelt, melynek állapota érzékelése szerint borzolja a lakosság kedélyeit: a Tünde és Lujza utcát. Bár, mint mondta, tudja, hogy mindkét utcán fejlesztések történtek a csapadékvízzel kapcsolatban, ám problémásnak tartják, hogy befejeződtek a kivitelezések, de meglátása szerint nem történt meg az eredeti állapot szerződés szerinti helyreállítása. A képviselőjelölt nem érti az időszakos lezárásokat, korlátozásokat. Lengyel Máté feltette a kérdést: még 2016-ban megígérték a Törzs utca, a Semmelweis utca, a Szalag utca, a Bottyán János utca, a Lujza utca fejlesztése megtörténik, de ez nem történt meg eddig: miért?

Lengyel Máté, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje elmondta:

A Lujza utca esetében is 2016-ben megígérte a városvezetés, hogy a fejlesztés lezárta után fejleszteni fogják, tehát új aszfaltréteget kap, ez 2017-ben nem történt meg. Akkor arra hivatkoztak, hogy amíg a Tünde utca fejlesztése nem fejeződik be, addig a Lujza utcát se fejlesztik, tehát a Lujza utca se fog kapni plusz, új aszfaltréteget, aminek szintén az okát nem értjük.

 

Reagálás Lengyel Máté 2018. március 28-i sajtótájékoztatóján elhangzottakra:

Lengyel Máté ismét bebizonyította, hogy tájékozatlan a nyíregyházi ügyekben, ugyanis 2013. óta milliárdos nagyságrendben újít fel a város utakat és járdákat, amely program az idén is folytatódik városszerte. Az általa kifogásolt utak rövidesen megújulnak, és nagyon sok külterületi utat felújít, illetve leaszfaltoz az önkormányzat 2018-ban is. A közgyűlés munkáját követve, a médiumokból tájékozódva megfelelő válaszokat kaphat számos, ide értve ezen témát érintően. Lengyel Máté folyamatosan megkérdőjelezi nyilvánosan Nyíregyháza önkormányzata eredményeit, ezzel szemben saját pártja egyik alelnökének nőket megalázó kijelentéseivel kapcsolatban még nem hallottuk megnyilvánulni.

– reagálta a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Nyíregyházi Szervezete.