Van, ahol 80 percet késnek a vonatok a havazás miatt – Folyamatos a helyreállítás

Van, ahol 80 percet késnek a vonatok a havazás miatt – Folyamatos a helyreállítás

A MÁV tájékoztatása szerint a Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, ezért vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt.

A Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, valamint a Monor és Budapest közötti személyvonatok nem közlekednek. Helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Vácrátót–Vác, a Budapest-Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon vonalon 30–60, esetenként 60–80 perccel hosszabbodott meg a vonatok menetideje.

A Lajosmizséről Budapestre tartó 2959-es S21-es személyvonat csak Kőbánya-Kispestig közlekedik. A Nyugatiból 7.18-kor Lajosmizsére induló S21-es személyvonat Kőbánya-Kispestről indul 7.33-kor. A Ceglédről Záhonyba 8.24-kor induló személyvonat a teljes útvonalon nem közlekedik hétfőn.

A Budapest–Pécel közötti vonalszakaszon 20-30 perccel meghosszabbodik a menetidő, váltóállítási nehézségek miatt. Ugyanakkor a közúton Pécel és Isaszeg, Gödöllő és Máriabesnyő települések között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat. Az M3 autópályán, és a 3-as számú főúton az időjárás miatt a pótlóbuszok, köztük a Budapest–Hatvan közötti InterCity pótlóbuszok menetideje jelentősen megnőtt.

Reggel a MÁV-applikáció sem volt elérhető, de a szakemberek már kijavították a hibát.

A MÁV arról is tájékoztatott, hogy Bakonyszentlászló és Zirc között a Győrből Veszprémbe tartó személyvonat egy kidőlt fára futott. Csak kisebb meghibásodás történt, nem siklott ki. 60–70 percet is késhetnek a Győr–Zirc–Veszprém vonalon a járatok. A fát eltávolították a sínekről, és a vonat sem vesztegel már ott, de késésekre továbbra is számítani kell, a forgalom rendje fokozatosan áll helyre.

 

Forrás: hirado.hu