Változóan felhős, napos idővel kezdődik a hétvége
Változóan felhős, napos idővel kezdődik a hétvége

A hétvégén fagyos éjszakákra számíthatunk, vasárnap pedig több hullámban érkezik vegyes halmazállapotú csapadék.

Az éjszaka képződött zúzmarás ködfoltok délelőttt megszűnnek, és fátyolfelhős, napos időre van kilátás – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északi megyékben helyenként vastagabb felhőzet is elképzelhető. Estétől azonban mindenhol erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon beborul az ég, késő este északnyugaton eső, havas eső is előfordulhat. A déli szél a Dunántúlon sokfelé megélénkül, az Alpokalján és a Fertő környékén meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között várható.

Estére okozatosan mindenhol beborul az ég, és egyre többfelé kell csapadékra is számítani. A legtöbb helyen eső várható, de a hegyekben valamint északkeleten síkvidéken is havazás lesz a jellemző. Emellett az ország északi felén síkvidéken is előfordulhat havas eső, kisebb körzetekben ónos eső.

A többnyire gyenge vagy mérsékelt déli, délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között alakul, azonban északkeleten a fagyzugokban helyenként ennél hidegebb is lehet.