Változó keret - A Fatum Nyíregyháza vezetése folyamatosan tárgyal játékosokkal

Magyar Kupa győzelem, bajnoki ezüst, arany az ifiknél és a junioroknál. Nem panaszkodhat a Fatum Nyíregyháza az elmúlt szezonra. A női röplabdások több érmet is szereztek, a klub vezetése pedig folyamatosan tárgyal a keret tagjaival. Az már korábban eldőlt, hogy Kalotai Zsófia tanulmányai miatt felhagy a röplabdával, Villám Lilla pedig a Vasasba igazolt. Kotormán Réka is távozik, ő az MTK-ban folyatja, Kundrák Eszter pedig Miskolcra térhet haza. Szerződést hosszabbított viszont a klub Tóth Fruzsinával. A tehetséges nyíregyházi nevelésű liberó remek teljesítményt nyújtott az elmúlt idényben.

Mivel a tanulmányaimat is Nyíregyházán folytatom és a csapat céljai is egyeznek az enyémmel, így örömmel mondtam igent a folytatásra. Egy sikeres időszak van a hátam mögött, úgy érzem sokat fejlődtem, de büszke vagyok a csapatra is, mert közösen értük el a jó eredményeket - mondta Tóth Fruzsina játékos.

Tóth Fruzsina most érettségizik, ami miatt a röplabda mellett a tanulásra is koncentrálnia kellett. Szabó Lili és Inneh-Varga Elizabet is marad a következő szezonban is, és több játékossal napokon belül szerződést köthet a Fatum Nyíregyháza. Feladó és center posztra mindenképp érkezik új játékos, és szeretnék úgy megerősíteni a keretet, hogy nemzetközi szinten is jól szerepeljen a csapat.

- A magyar bajnokság és Magyar Kupa mellett szeretnénk a CEV Kupában elindulni, a szükséges dokumentumokat már elküldtük a szövetségnek, a MEVZA Kupára viszont idén nem nevezünk – mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezető.

A játékosok július végéig kaptak szabadságot, ekkor kezdődik a felkészülés. Több edzőmérkőzést is játszik majd a csapat hazai és külföldi ellenfelekkel, a bajnokság pedig októberben rajtol. A gárda szeretne még az ideinél is jobb eredménnyel zárni.

Dankó László