Változik a forgalmi rend a Szegfű utcán

 A Szegfû utcán jelenleg 30 kilométeres sebességkorlátozás és elõzési tilalom mellett egy-egy sávban folyamatosan biztosított a gépjármûvek haladása. Idõszakonként a Géza utca átmenetileg zsákutcává alakul.

A várható forgalomkorlátozások, elterelések részletesen:
– A László utca felõl lekanyarodva útszûkület lesz az István utcáig, ugyanezen a szakaszon a Hunyadi utca felõl érkezve az István utca–László utca között szintén útszûkület a belsõ sávban, forgalmi sáv megszûnésével.
– Az István utcától a Hunyadi utcáig útszûkület lesz. A Hunyadi utca keresztezõdésében a belváros irányába a balra kanyarodás tiltásával a besoroló és osztósávok megszûnnek, egy sávba történik a forgalom terelése a Vay Ádám krt. és a Hunyadi utca irányába.
– A gyalogosforgalom a Szegfû utca északi, belváros felé haladó autóbuszok megállóhelyétõl (OBI) a Hunyadi utcáig megszûnik, gyalogosan közlekedni a déli oldalon lehet majd.
A folyamatos forgalom biztosítása és a nagyobb torlódások elkerülése érdekében a kivitelezés több szakaszban valósul meg. Elsõ ütemben a barkácsáruház felõli oldalon kezdõdtek meg az útépítési munkálatok. A közel 300 millió forintos fejlesztés munkálatai várhatóan három hónapig tartanak.

Csak, ha muszáj

Az önkormányzati projekt kapcsán kiadott városházi sajtóközleményben – a forgalomlassulást figyelembe véve – azt kérik a közlekedõktõl, hogy a munkálatok ideje alatt csak azok válasszák ezt az útvonalat, akiknek elengedhetetlenül szükséges, s természetesen fokozott figyelemmel. A forgalmi helyzetrõl, illetve a korlátozásokról a továbbiakban is folyamatosan tájékoztatást adunk.

(Szerző: Tarczy Gyula)