Változások és 2018-as ütemterv – Már nyilvános, hogy mikor hova érkezik a kéményseprő

 

A tulajdonosoknak időpontot kell egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen elvégezzék náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőinek felülvizsgálatát – mondta a megyei tűzoltósági főfelügyelő.

Leskovics Zoltán kiemelte:

A természetes személyek tulajdonában lévő épületek esetében a korábbi sormunka megszánt és most már a tulajdonosoknak kell megkeresni a kéményseprőipari szervet időpont-egyeztetés végett.

Időpontot ugyanazon a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon lehet foglalni, ahol a 2018. évi sormunkatervek is megtekinthetőek. Az ütemterv a társasházakra és lakásszövetkezeti épületekre vonatkozik.

Leskovics Zoltán tűzoltósági főfelügyelő hozzátette:

Az érintetteknek a megszokott módon érkezik a postaládába az értesítés és annak megfelelően, a jelzett időpontban fogják megkeresni az ingatlan tulajdonosát a szakemberek, hogy el tudják végezni az égéstermék-elvezető tisztítását és ellenőrzését.

A kéményseprők sormunkája az idei évben körülbelül 500 ezer égéstermék-elvezetőt jelent a katasztrófavédelem ellátási területén lévő 17 megyében. Az ütemtervben nyomon követhető, hogy melyik településre várhatóan mikor érkeznek a kéményseprők.


Dér Vivien