Változások a tűzvédelemben
A munkavédelmi és tűzvédelmi szakterületeket érintő jogszabályváltozásokról rendezett konferenciát a Munkabiztonsági, Foglalkozás-egészségügyi, Tűz- és Környezetvédelmi Egyesület Nyíregyházán. A szakemberek felhívták a vállalkozások figyelmét, hogy a változásoknak megfelelően dolgozzák át a tűzvédelmi szabályzataikat, mert a hatóságok már ellenőrzik a dokumentációkat.

Nyíregyházán tartotta éves közgyűlését és konferenciáját a Munkabiztonsági, Foglalkozás-egészségügyi, Tűz- és Környezetvédelmi Egyesület. A résztvevők elfogadták az egyesület elmúlt évi munkájáról szóló beszámolót, valamint kilépés miatt egy új elnökségi tagot is megválasztottak. A konferencián előadások hangzottak el a munkavédelmi, valamint a tűzvédelmi szakterületeket érintő jogszabályváltozásokról. Az új országos tűzvédelmi szabályzat március 6-ától lépett életbe, amely alapvető változásokat hozott.

ÚJ IRÁNYELVEK ÉS BESOROLÁSOK

Kukucska István, az egyesület elnöke kiemelte, megszűntek a régi tűzveszélyességi osztályba sorolások, megváltoztak a különböző anyagok besorolásai, a korábbi öt helyett már csak három osztály van.

További képekért kattintson a fotóra!

Emellett tűzvédelmi kockázati osztályok léptek be, és több apró változás is történt az új szabályozásban. Ezzel párhuzamosan új tűzvédelmi irányelvek is megjelentek, ezek egyike újraszabályozza az épületek kiürítését tűz esetén. Például már egy 50 főnél többet befogadó helyiségre is kell kiürítésszámítást végezni. Az erre vonatkozó képletek változatlanok maradtak, de a normaidőket módosították. A szakemberek felhívták a vállalkozások figyelmét, hogy a változásoknak megfelelően dolgozzák át a tűzvédelmi szabályzataikat, mert a hatóságok már ellenőrzik a dokumentációkat.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)